Nea Radio

Kraftig nedgang i ledigheten

NEDGANG i ledigheten i Trøndelag. Foto: Marit Langseth

Ved utgangen av mai var andelen helt ledige i Trøndelag på rekordlave 1,8 prosent. Antall helt ledige og personer på tiltak er redusert med over 900 personer i Trøndelag siste året. Størst er nedgangen blant ingeniører/IKT-fag og i industrien.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

– Arbeidsmarkedet i Trøndelag opplever en rekordlav ledighet. Det er nedgang i alle landets fylker, men med en ledighet på 1,8 prosent ligger Trøndelag godt under landssnittet på 2,2 prosent, sier Bernt Asle Arntsen, fungerende regiondirektør i Nav Trøndelag.

I Trøndelag er det nedgang i alle yrkesgruppene, med unntak av akademiske yrker. Størst prosentvis nedgang er det blant ingeniører- og IKT-fag, industrifag og meglere og konsulenter. – I industrien har antall ledige blitt redusert med 565 personer det siste året, og det viser at det høy aktivitet i fylket, sier Arntsen

Den sesongjusterte ledigheten for Trøndelag er 1,9 prosent.

Bruttoledigheten, som er helt ledige og personer på tiltak, var i mai på 5.945 personer noe som tilsvarer 2,2 prosent. Totalt er det 939 færre ledige enn på samme tid i fjor.

Stillingsbasen nav.no med stadig flere stillinger

I mai var registrert 3.481 ledige stillinger i Trøndelag, det er 42 prosent flere stillinger enn i fjor.

– Stillingsbasen på Nav.no fanger opp stadig flere stillinger. Det gjør at flere arbeidssøkere nå lettere får tilgang til de stillingene som er ledige. Det gjør også at vi i Nav bedre kan forstå arbeidsmarkedet og arbeidsgivernes rekrutteringsbehov, og vi kan planlegge målrettede aktiviteter deretter, sier Arntsen.

Lokale variasjoner i fylket

Hele elleve av Trøndelags 47 kommuner hadde i mai en ledighet på under 1 prosent og bare ni kommuner har over 2 prosent ledighet. Blant kommunene med mer enn 10.000 innbyggere har Namsos og Melhus lavest ledighet, med 1,6 prosent. Deretter følger Trondheim, Orkdal, Stjørdal og Levanger med 1,9 prosent, Verdal og Malvik med 2,1 prosent og Steinkjer med 2,3 prosent, mens Verdal har 2,9 prosent helt ledige.

Høyest ledighet var det på Frøya og i Meldal med 2,6 prosent, lavest ledighet finner vi i Høylandet med 0,2 prosent. En del kommuner har så lav ledighet at Nav ikke kan oppgi antall.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...