Annonse
Nea Radio

Godt valg for SP:

Kraftig frem i Selbu, Tydal, Holtålen og Røros

Senterpartiet størst i Selbu. Foto: Skjermbilde.

Senterpartiet går kraftig fram i fjellkommunene våre, mens Arbeiderpartiet går tilsvarende tilbake. I Selbu, Tydal og Holtålen har Sp gjort det historisk godt, og er nå det største partiet. Også På Røros har partiet gått sterkt frem.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 14.09.2021 kl 10:29

Annonse

- Jeg synes ikke det er rart, for uansett hvor jeg er så får jeg høre at folk er lei sentraliseringen som nå har foregått de siste åtte årene. Senterpartiet har vært det tydeligste opposisjonspartiet og har den beste planen for å gjøre noe med sentraliseringen som har foregått og sørge for at det nå blir mulighet for å bosette seg og få til arbeidsplasser over hele landet. Det tror jeg slår veldig ut i alle distriktskommuner, sier Greni om en forklaring på det gode valget i Nea Radio sitt kjerneområde.

Valget 2021 gir Senterpartiet 28 mandater når nesten alle stemmene er talt. Ola Borten Moe og Heidi Greni representerer partiet på Stortinget fra Sør-Trøndelag valgkrets mens Marit Arnstad og Per Olav Tyldum blir de nord-trønderske representantene.

I Sør-Trøndelag, går partiet fram med 4,1 prosentpoeng fra valget i 2017.

– Akkurat nå har vi to inne fra Sør-Trøndelag. Det har vi bare hatt to ganger før. Så det er et historisk godt valgresultat for oss, sier nestleder Ola Borten Moe til NRK.

Valgresultatene

Senterpartiet størst i Tydal. Foto: Skjermbilde

Senterpartiet størst i Holtålen. Foto: Skjermbilde

Senterpartiet mest frem i Røros. Foto: Skjermbilde

Nøkkelord

Annonse