Nea Radio

Pressemelding:

Koronasituasjonen på Røros

Spent situasjon: Det jobbes på spreng med testing, forholdsregler og potensiell smittesporing på Røros etter at en buss med 34 koronasmittede personer besøkte Bergstaden fredag 18. september. Foto: Marit Langseth

Røros kommune har utstedt følgende pressemelding:

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 25.09.2020 kl 13:07

Mange negative tester

Oppdatering fredag 25.09.2020 kl. 11.40:

På Røros legesenter har i dag mottatt svar på 21 prøver, og alle er negativ. Når vi har fått så mange negative svar anser vi at smittefaren er redusert.

Vi venter nå svar på 16 tester. Hittil har ingen testet positivt på covid-19 på Røros.

Testkapasiteten er god

Hittil denne uka har vi testet 75 personer. Da tester vi mer enn 1,5 %, og det er bra. Med alle som skal testet i dag blir det 102 tester denne uka. Flere kan komme.

I går testet vi 37 personer. Vi tester 27 personer i dag, men det kan komme flere. Foreløpig er 1 satt opp til testing neste uke.

Det høyeste antallet tester vi har gjort på en dag til nå er 37. Det var i går, torsdag.

Tiltak nå

Vi har veldig tett dialog med handelsstanden og hotellene. Ut over dette vurderer vi det ikke som nødvendig å sette inn særskilte tiltak.

Denne saken har ikke andre andre følger foreløpig. Nå jobber vi kontinuerlig med den og gjør nødvendige grep til en hver tid. Tiltak settes inn ut fra resultatene på prøvesvarene.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...