Annonse
Nea Radio

Pressemelding:

Koronaoppdatering fra Røros

Krisestaben: Varaordfører Christian Elgaaen (SV) berømmer innsatsen som lokalsamfunnet har lagt ned i forbindelse med den nye koronasituasjonen på Røros. Han utgjør krisestaben sammen med kommunedirektør Kjersti Forbord Jensås (t.v.) og kommuneoverlege Anne Lajla Westerfjell Kalstad. Foto: Per Magne Moan

Røros kommune har tirsdag ettermiddag publisert en oppdatering på koronasituasjonen i kommunen.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Annonse

Fortsatt mange negative testsvar

Tirsdag formiddag har vi fått svar på 3 av de 4 siste testene tatt av nærkontakter, og de er negative. Det var også flere andre som testet seg i går, og vi har i dag fått svar på 17 av disse som da er negative.

Nærkontaktene som har fått svar på sine tester er nå i karantene. Karantene er et viktig virkemiddel i denne fasen, dersom noen utvikler symptomer etter å ha testet negativt.

Vi har gjort det vi skal i tråd med rutiner og prosedyrer. Nå må vi få svar på de siste prøvene, og vi må se at nærkontaktene holder seg friske. Før vi har fått alle svar kan vi fortsatt ikke definere smittefaren i Røros, men vi har kontroll på situasjonen per nå.

– Det er veldig bra med så mange negative tester, sier varaordfører Christian Elgaaen, og berømmer alle som har jobbet godt de siste dagene med alt fra smittesporing og testing til kommunikasjon. Det er veldig betryggende at vi har en organisasjon og et samfunn som taklet dette så bra, legger han til.

Fortsatt lav terskel for å teste seg

Vi oppfordrer fortsatt alle som opplever symptomer om å teste seg.

Du må bestille tid for test. Det er viktig at du ikke møter opp uten avtale på forhånd.

• 72 41 94 80 – tastevalg 1 (mandag til fredag fra 9:00 – 12:00 og 13:00 – 15:00)

Du kan også bestille tid for test via nett

Fortsett å følge smittevernrådene

Tiltaket i Rørossamfunnet nå er at alle følger smittevernrådene:

• vask hender

• hold avstand

• bli hjemme hvis du er syk

• test deg hvis du har symptomer

Idrettslag og musikk- og kulturliv kan ha treninger og øvelser som normalt, så lenge smittevernrådene følges. Det samme gjelder butikker, spisesteder, reiselivsbedrifter og øvrig næringsliv.

Vi fortsetter å oppdatere saken så snart det er noe nytt å melde.

Nøkkelord