Nea Radio

Kontrollvirksomheten på grensene:

Intensiveres

Illustrasjonsbilde

Nye grupper for unntak og intensivert kontroll på ulovlige grenseoverganger.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 23.01.2021 kl 12:23

Politiet i Trøndelag skriver i en pressemelding fredag at politiet og heimevernet intensiverer kontrollvirksomheten på de ulovlige grenseovergangene for å fange opp ulovlige grensepasseringer og forebygge importsmitte. Ulovlige grensepasseringer straffes med bøter på inntil 10.000,- kroner.

– All registrering av innreise skal nå skje ved utfylling av elektronisk skjema. Inntil videre er det ingen begrensninger på utreise fra Norge, melder påolitiet.

Det er nå kun tre godkjente og lovlige grensepasseringssteder i Trøndelag:

- Vauldalen på Fylkesvei 31

- Storlien på E14

- Trondheim lufthavn Værnes

På tre disse grenseovergangene er det innført teststasjon for obligatorisk Covid-19 test. Alle andre grenseoverganger i Trøndelag er ulovlig å benytte, dersom man ikke tilhører noen av gruppene som faller inn under unntaksbestemmelsene:


- Reisende som utfører varetransport

- Reisende med samfunnskritiske funksjoner, som for eksempel nødetater


Samt disse nye gruppene fra fredag 22.01 kl.12:00:


- Pendlere bosatt i Sverige eller Finland som ankommer Norge fra Sverige eller Finland som ledd i reise mellom arbeidssted og bosted

- Skoleelever som dagpendler mellom Norge og Sverige eller Finland

- Reisende med behov for å krysse grensen til Sverige/Finland på vei mellom to punkter i Norge

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...