ANNONSE
Annonse
Nea Radio

Kontaktet legevakta i Stjørdal sju ganger:

Døde på sykehus samme dag

Utsatt operasjon: Kvinnen som døde ventet på en operasjon som var utsatt på grunn av korona-pandemien. Arkivfoto fra testsenteret for korona ved Værnesregionen legevakt på Stjørdal. Foto: Stjørdal Kommune

En kvinne kontaktet Værnesregionen legevakt sju ganger på en dag, samme kveld døde hun på Sykehuset Levanger.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

ANNONSE
Annonse

Hendelsen fant sted våren 2020.

Kvinnen, som hadde fått utsatt en operasjon på grunn av korona-pandemien, fikk magesmerter og oppkast. Da kontaktet hun Værnesregionen legevakt på Stjørdal sju ganger samme dag.

Senere på kvelden ble kvinnen fraktet til Sykehuset Levanger, hvor hun døde.

Det var Adreseavisen som først omtalte saken.

Helse Nord-Trøndelag sendte varsel om den alvorlige hendelsen til Statens helsetilsyn. Helsetilsynet sendte saken til Fylkesmannen i Trøndelag, som åpnet en tilsynssak.

Ved svært alvorlige hendelser eller uventede dødsfall har vi plikt til å melde fra om det kan være brudd på forsvarlighet. Hvis det er noen grunn til å tro at utfallet kunne vært annerledes, sender vi varsel, sier fungerende medisinskfaglig leder Svenn Morten Iversen i Helse Nord-Trøndelag på generelt grunnlag til avisa og ønsker ikke å kommentere den konkrete saken.

Fylkesmannen stiller spørsmålet om Værnesregionen legevakt burde vurdert pasienten tidligere etter de gjentatte gangene kvinnen tok kontakt.

ANNONSE