Konsert i Røros kirke i forkant av TV-aksjonen

Den lokale TV-aksjonskomiteen består av sokneprest Harald Hauge, varaordfører Bjørn Salvesen og daglig leder ved Røros frivilligsentral, Berit K. Sevatdal. Foto: Marit Langseth

For fjerde gang blir det konsert i Røros kirke i forbindelse med TV-aksjonen.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 17.10.2018 kl 12:28

– Det er gratis å komme inn, og så kan man gi en gave til TV-aksjonen på vei ut, hvis man synes man har hatt en god opplevelse. Og det tror jeg mange vil synes, sier sokneprest Harald Hauge fra den lokale TV-aksjonskomiteen på Røros.

Konserten er klokken 18 på fredag, og de som deltar er Røros Barnegospel, Røros Soul Children, Siri Gellein, Terje Elven, Peder Angel Lundquist Langen, Anne Lundquist Langen og John Arne Langen.

– Da er det virkelig sånn at alle gode krefter i lokalsamfunnet drar sammen. Menighetsrådet stiller rom til disposisjon gratis, aksjonskomiteen er tilretteleggere, lyd, musikk og alt er basert på frivillighet og dugnad, sier Hauge.

Håper næringslivet trår til

Daglig leder ved Røros Frivilligsentral, Berit K. Sevatdal, koordinerer bøssebærerne. Hun forteller at de gjerne skulle hatt noen flere.

– Vi er heldige på Røros, for det er mange som stiller opp år etter år. Det er egentlig en grei sak å jobbe med, men jeg tar gjerne i mot enda flere bøssebærere.

I forrige uke sto kunstner Kjell Stedenfeldt utenfor frivilligsentralen og solgte Bymisjonens glassengler. De er nå til salgs inne på frivilligsentralen. Der står også noen engler montert på slaggstener, som Sevatdal håper næringslivet vil trå til å kjøpe.

– Vi har gjerne sett at noen bedrifter hadde kjøpt dem. De koster 2.500 kroner, men de er kjempefine. Bedrifter utfordres herved!

Den største glassengelen blir auksjonert bort med en startpris på 10.000 kroner, via Rørosnytt.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Kjell Stedenfeldt har laget en egen Røros-utgave av glassenglene, som har kommunes våpenfarger, rødt og gull, på seg. Noen av dem er også plassert på slaggstener. Foto: Marit Langseth

– Håper på skikkelig dårlig vær

Varaordfører i Røros, Bjørn Salvesen, er leder i aksjonskomiteen. Han forteller at de ikke har et tallfestet mål på hvor mye de håper å få inn under aksjonen.

– Målet er mest mulig, og vi har god tro på at Kirkens Bymisjon har en høy stjerne hos de aller fleste i det norske samfunn, sier Salvesen.

Bøssebærerne går på søndag, og Salvesen forteller at hovedtrykket vil bli fra klokken 16 på søndag.

– Det varierer litt utover bygdene kanskje, men i sentrale strøk så er det i alle fall mellom kl. 16-18 vi anbefaler folk å være hjemme. Så håper vi på skikkelig dårlig vær, så folk ikke er ute på tur, sier han og ler.

Hør hele intervjuet med aksjonskomiteen her:

Nøkkelord

Siste nytt i Kultur Vis flere

Selbufesten er i rute

Selbufesten er i rute

I strålende sommersol (midt i april..) møter vi sjefen for Selbufesten som arrangeres 8. juni. - Vi er klare, sier Svend Eggen.

Nidaros Blues i gang

Nidaros Blues i gang

Den 20. utgaven av Nidaros Blues startet tirsdag.

Ny radio på DAB-nettet

Ny radio på DAB-nettet

Den kristne radiokanalen pTro har startet sendinger på DAB-nettet i Trøndelag.

Påskeåpent hos Selbu Folkebibliotek

Påskeåpent hos Selbu Folkebibliotek

Biblotekar Oddbjørg Øiberg kommer med tips til lesestoff i påska.

Henrik videre i The Voice

Henrik videre i The Voice

Henrik Fuglem er nok en gang videre i The Voice.

Fortellinger fra fjerne land

Fortellinger fra fjerne land

Palmesøndag arrangerer Røros Fortellerscene sin andre fortellerkveld. Denne gangen er det Harald Hauge som skal fortelle og også bidra musikalsk.

Siste nytt i Røros/Holtålen Vis flere

Gressbrann i Haltdalen

Gressbrann i Haltdalen

Brannmannskaper rykket ut og fikk raskt kontroll på situasjonen.

Skal ha «løkkollekt» på Plattingen

Skal ha «løkkollekt» på Plattingen

Miljøpartiet De Grønne Røros samler inn blomsterløker i Kjerkgata påskeaften og 2. påskedag.

Politiet hadde kontroller i scooterløypa

Politiet hadde kontroller i scooterløypa

Ingen ulovlig kjøring verken lørdag eller søndag.

Nødetatene på Røros rykket i natt ut etter melding om slåssing

Nødetatene på Røros rykket i natt ut etter melding om slåssing

En person ble fraktet til legevakta etter å ha fått kraftig juling.

- Smak på ordet

- Smak på ordet "verdensarv"

- Røros Bergstad er et verdensarvkulturminne. UNESCO ser på det unike trehusmiljøet og arven etter gruvedriften som så viktig at det bør bevares og tas vare på i all overskuelig framtid. Da kaster man ikke gamle historiske vinduer, skriver Bjørn Salvesen (Røros SV) i dette leserinnlegget.

Fiskeeventyret på Haugatjønna

Fiskeeventyret på Haugatjønna

Rundt 560 fiskere deltok på den første dagen av Brekken ILs isfiskefestival på Haugatjønna lørdag.

Siste nytt med #KulturVis flere

Nidaros Blues i gang

Nidaros Blues i gang

Den 20. utgaven av Nidaros Blues startet tirsdag.

Henrik videre i The Voice

Henrik videre i The Voice

Henrik Fuglem er nok en gang videre i The Voice.

Direktesendt med Langli's

Direktesendt med Langli's

Neste onsdag kan du møte Langli's på Café Langseth i Selbu. Da blir det direktesendt plateslipp med Langli's og Sigmund Sæther.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...