Nea Radio

Mener foreldre bør ta seg god tid til barnehagestart:

- Konsekvensen kan bli at oppstarten tar lengre tid

Pedagogisk leder i Kvellohaugen barnehage, Monika Lundemo, mener en oppstart i barnehage tilpasset barnets behov er viktig. Foto: Maiken Gjærevold Woldseth

Hvor lang tilvenningstid et barn trenger når det starter i barnehagen er et tema som diskuteres for tiden. Monika Lundemo i Kvellohaugen barnehage er klar på at barn er forskjellige og trenger ulik oppfølging av foreldrene i starten.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

- Det er veldig individuelt hva barnets behov er, noen kunne sikkert vært alene igjen i barnehagen etter en dag mens andre trenger 14 dager, sier den pedagogiske lederen.

Barnehagen tar utgangspunkt i en plan som foreldrene får på forhånd før oppstarten. Barna skal bli kjent med de ansatte, andre barn og omgivelsene rundt. De skal også bli kjent med de nye rutinene.

- Det hadde vært fint med en uke tilvenning, og vi ønsker jo at foreldrene skal være tilgjengelig for barna lengst mulig men vi ser jo at det gjerne er arbeidsgiver som setter begrensninger for oppstarten i barnehagen, sier Lundemo.

Bør bruke tid

Huns synes det er vanskelig å kommentere hvem som skal ta kostnaden i perioden foreldrene må ha fri fra barnehagen. Likevel er hun enig med forskerne som sier at man bør bruke tid på tilvenningen.

- Hvis vi relaterer dette til arbeidslivet så er det er skummelt å begynne i ny jobb for oss også, og barna er mer sårbare enn oss som er store.

Lundemo forklarer også at en konsekvens av for brå start i barnehagen kan være en enda lenger oppstartstid for barnet og at det må bruke lang tid på å finne seg til rette.

- Det er ikke godt for hverken ungene eller foreldrene det, sier hun.

Hør intervjuet med Monika Lundemo her

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...