Annonse
Nea Radio

Kongens fortjenstmedalje:

- Dette kom som en gedigen overraskelse

Jan Erik Steen fikk i kveld Kongens fortjenestemedalje Foto: Odd Arne Halaas

Jan Erik Steen ble overrasket med Kongens fortjenstmedalje under sesongavslutninga ved Norsk Radio og Fjernsynsmuseum fredag kveld.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 23.09.2022 kl 21:44

Annonse

- Dette er ikke noe man går og spekulerer på, så dette kom som en gedigen overraskelse, sier en rørt Jan Erik Steen.

- Det betyr antagelig at jeg har gjort noe som er brukbart gjennom livet, og det er en stor gave og inspirasjon. Jeg er ikke så vanskelig å inspirere, men dette gjør det ikke noe verre. Dette blir jeg i overkant rørt av for det er så desperat uventet.

Med hilsen fra Kongen

Som vanlig var det de utsøkte trekkspill-virtuosene Øivind Farmen og Håvard Svendsrud som fikk æren av å avslutte en lang, variert og fantastisk konsertsesong ved Norsk Radio og Fjernsynsmuseum i Sjøbygda i Selbu fredag kveld.

Etter et fantastisk første-sett med to av landets aller beste konsert-trekkspillere, kom ordfører i Selbu, Ole Morten Balstad, overraskende inn. Med ordførerkjede rundt halsen.

Og det bærer ordføreren kun ved spesielle anledninger.

Denne gang med en helt spesiell hilsen fra Kong Harald, som denne kvelden overrakte Jan Erik Steen Kongens fortjenstmedalje for arbeidet med å sikre norsk radio og fjernsynshistorie ved det helt spesielle museet i Sjøbygda i Selbu.

At kongen er inne i bildet er ikke uten betydning selvfølgelig, og at avgående kringkastingssjef Tor Jermund Eriksen som kjenner anlegget setter så stor pris på dette er selvfølgelig storsvært og de har jo etter hvert erkjent at vi er de eneste som tar vare på kulturhistorien til radio og fjernsyn på dette viset, avslutter Jan Erik Steen før konserten fortsetter.