Annonse
Nea Radio

konfAction i Stjørdalshallen

konfAction: Onsdag kveld var de 200 ungdommene samlet til tidenes første konfAction i Stjørdalshallen. Foto: Laffen Jensen

Konfirmasjonsleir er et kjent fenomen for de fleste. Denne uken arrangeres en stor leir i Stjørdalshallen, hvor 200 ungdommer deltar.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Annonse

– En regional konfirmantleir har vi ikke hatt før, så det er første gang i år, sier Aud Kristin Saltvik Aasen.

Hun er en del av arrangementskomiteen under den nye konfirmantleiren konfAction, sammen med blant annet Laffen Jensen.

– I år blir det med 200 konfirmanter og 50 studenter fra Trondheim. Men på sikt har vi en tanke om at dette skal bli en leir for 1000 ungdommer og 250 studenter, sier Jensen.

Arrangerer leir: Laffen Jensen og Aud Kristin Saltvik Aasen er en del av arrangementskomiteen når konfirmasjonsleiren konfAction arrangeres i Stjørdalshallen. Foto: Runar Kjøsen

Tanken bak er at ungdom i både store og små menigheter ikke trenger å reise så langt for å delta på en stor konfirmasjonsleir, men bare til Stjørdal. Derfor har tilbudet gått ut til menigheter i hele regionen, så her deltar konfirmanter fra Fosen, Stjørdal, Trondheim og også litt lenger sør.

Mange aktiviteter

Leiren varer i fem dager, og det er en stor mengde aktiviteter som ungdommene kan delta på. Som arena for aktivitetene skal de ta hele Stjørdal i bruk. De har også hatt et fokus på å handle lokalt, hva gjelder varer og tjenester som trengs for den fem dager lange leiren som startet onsdag.

– Det gjelder på alt av fagkomeptanse vi har hentet inn, både lyd, lys og mat, forteller Jensen.

Det er ikke tvil om at det er mye logistikk som skal være på plass når en så stor leir kommer til Stjørdalshallen. 200 ungdommer og smittevernsregler blir tatt godt hånd om ved hjelp av tiltakene som er satt inn, samtidig som en smittevernsgeneral passer på at alle forholdsregler blir ivaretatt.

– Vi håper dette blir et bra og vellykket arrangement. Der konfirmantene får god undervisning, gode samtaler og bra musikk. Samt at de blir bedre kjent med jesus og hverandre, slik at de kommer hjem inspirert og glad etter disse dagene, avslutter Saltvik Aasen.

Nøkkelord