Nea Radio

Kriseledelsen diskuterte antallsbegrensning:

Kommunestyret brøt forskriftene dagen etter

Trodde ikke det gjaldt politikk: Her bryter kommunestyret i Meråker avstandsforskriften, dagen etter at kriseledelsen diskuterte temaet. Foto: Skjermdump

Kommunestyret i Meråker hadde 32 personer til stede i salen. Forskriften tillater 10. – Dette er mitt ansvar og jeg kan bare beklage på det sterkeste, sier ordfører Kjersti Kjenes.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Kriseledelsen i Meråker kommune hadde møte dagen før kommunestyremøtet, der de diskuterte de nye reglene for hvor mange mennesker som kan samles i et lokale. Likevel glapp det, da man ikke tok høyde for at begrensingen i antallet også gjelder for politiske møter.

– Vi har avholdt fysiske møter siden juni. Det at maksantallet i en forsamling nå er på 10 personer er noe vi diskuterte, men som sagt, vi var ikke klar over at dette også gjaldt møter i politiske organer, sier ordfører Kjersti Kjenes.

Legger seg flat

Kjenes sier at hun legger seg flat.

– Vi har gjort noe vi ikke skulle ha gjort. Vi kan heller ikke skylde på at det er lite smitte i Meråker. Reglene gjelder for alle.

Hun sier videre at regelverket er komplisert.

– Det er mye å sette seg inn i og for oss ble dette en utfordring.

Hun forteller at kommunestyrets medlemmer foretrekker fysiske møter.

– Men det er selvsagt heller ingen unnskyldning.

Ikke testet

Dersom det skulle vise seg at det har blitt spredt smitte under møtet, vil dette i følge Kjenes være forferdelig.

– Jeg kommer nok til å gå med skuldrene godt oppe under ørene til vi kan være sikre på at dette ikke har skjedd, tilstår hun.

Det har ikke blitt foretatt testing av representantene i etterkant av møtetet.

Hør intervjuet med ordfører Kjersti Kjenes i avspilleren under:

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...