Nea Radio

Kommunestyremøte i Tydal

TALERSTOL: Ingrid Haarstad var saksordfører for "scootersaken" og ble den første til å benytte seg av kommunestyrets talerstol. Foto: Andreas Reitan

Hør kommunestyremøtet i Tydal på FM i Selbu og Tydal. Scootersaken er første sak.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 31.01.2020 kl 09:23

Spørsmålet om scooterløypene i Tydal var første sak under kommunestyremøtet i Tydal torsdag kveld. Ni av representantene ble erklært inhabile og vararepresentanter var innkalt.

Talerstol

- Vi er sannsynligvis den siste kommunen i Trøndelag som ikke har brukt talerstol under kommunestyremøtene. Nå er det slutt med det, fra i dag bruker vi talerstol, sa ordfører Jens Arne Kvello (Sp).

Ordføreren var blant de inhabile, og Ingrid Haarstad ble valgt som saksordfører. Hun ble også den første til å bruke talerstolen.

Åtte - fem

Senterpartiets forslag ble forøvrig vedtatt med åtte mot fem stemmer, der mindretallet (Ap) stemte for formannskapets innstilling.

Sak 8/20 Endring i forskrift om snøscooterløyper i Tydal- Sammenbinding Ås-Nesjø

Forslag fra Tydal Sp:

"Med hjemmel i motorferdselloven §4 a. vedtar Tydal kommune endring i «Forskrift om kommunalt løypenett for snøscooter, Tydal kommune, Trøndelag» §3 og nytt kart over godkjente snøscooterløyper i kommunen. Vedtaket medfører endring i løype Ti10.
Vedtaket medfører innføring av følgende nye løyper:
- Sammenkobling Ås og Nesjøen.
- Tilførsel H6 – H20
- Tilkobling Stugudal landhandel
- H6 til Selbugrensa

Følgende endring blir gjort i forskriftens §3 Løypebeskrivelse:

Foto: Tydal Sp

Begrunnelse for å ta inn løype H6-Selbugrensa:
Dette var i det opprinnelige løypeforslaget sammenkoblingen mellom Tydal og Selbu kommuner. Fylkesmannen i Troms opphevet denne av hensyn til reindrifta. Tydal kommune har endret forskriftens §4. Åpning og stenging av løypenettet, bokstav b) til følgende: Åpning og stenging av løyper kunngjøres. Åpning kan ikke skje før saken er drøftet med reindrifta.
Tydal Kommune har fra tidligere praksis stengt løypene når reindrifta ber om det. Nå skal de også kontaktes før løypene åpnes, og har i så måte fullstendig kontroll over når løypene kan være åpne. Tydal Kommune mener at dette vil være et avbøtende tiltak som imøtekommer hensynskravet til reindrifta.

Følgende tilføring blir gjort i Forskriftens §7:
d) For tilkoblingsløype H6 – H20 er det ikke tillat å hugge trær i arealet mellom Nøsterlia hyttefelt og Esandvegen. Løypa skal i størst mulig grad tilpasses eksisterende vegetasjon, og kvisting skal begrenses til et minimum.

Tilleggspunkt:
Tydal Kommune endrer forskriftens §4. a) slik at løypa Ti10 som er startpunkt for løype H4 får samme åpningstid: «Løypenettet åpnes tidligst 1. desember og stenges senest 25. april med unntak av løypene H21, H4, H10 og Ti10 som kan holdes åpen til 5. mai.
I forhold til å opprette tilknytningsløyper ser vi behov for at det legges til grunn noen føringer. Viktig å se på helheten i kommunen angående tilknytningspunkter inn på scooterløypene. Dette for å gjøre det enklere å behandle søknader som måtte komme, og at det sikrer en mest mulig lik behandling. Ber administrasjonen om å se på dette å komme med noen føringer/ retningslinjer til neste behandling.

Vedtatt forskrift trer i kraft straks vedtaket er fattet."

http://www.einnsyn.tydal.kommune.no/eInnsyn-TYD/DmbHandling/ShowDmbHandlingDocument?dmbId=16676&caseType=CasesFremlegg®istryEntryId=97359&sourceDatabase=EPHORTETYD

Forberedelse til kommunestyremøte i Tydal. Foto: Andreas Reitan

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...