Nea Radio

Ikke strengere tiltak i Malvik:

– Det ville vært urimelig

Oversikt: Malvik har ikke hatt smittetilfeller på to uker. På bildet: ordfører Trond Hoseth (tv) og kommuneoverlege Realf Ording Helgesen. Foto: Skjermdump

De siste to ukene er det ikke registrert nye smittetilfeller i Malvik. Derfor blir den nye forskriften kun en presisering, sier ordføreren.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 11.02.2021 kl 10:29

– Som følge av oppblomstringen av mutert virus i Trondheim, hadde vi to møter i går. Et med Trondheimsregionen og ett med randkommunene, sier ordfører i Malvik, Trond Hoseth til Nea Radio, etter det ekstraordinære formannskapsmøtet torsdag morgen.

– I møtet med randkommunene ble vi enige om at det ville være urimelig å pålegge inngripende tiltak i kommuner uten smitte.

Malvik har ikke registrert smittetilfeller de siste to ukene.

– Vi har en nærkontakt som er karantenesatt i Malvik. Derfor er vi nå på et forebyggende nivå.

Alkoholservering

– Vi gjeninnfører sjenkestopp klokka 22.00. Det gjøres i hele regionen. Kommunedirektøren i Trondheim ønsket full stopp, men slik blir det altså ikke, sier Hoseth.

Utover det er det i all hovedsak om videreføring av eksisterende tiltak og presisering på enkelte punkter.

Stenger ikke treningssenter

– For Malvik sin del var det veldig viktig å la treningssenter holde åpent. Vi har svært godt dialog med denne bransjen og ser det som en viktig del av folkehelseperspektivet at disse ikke stenger på dette

tidspunktet.

Det blir imidlertid presisert i den nye forskriften at alle som går inn i et treningssenter må registrere seg.

– Om flere går inn samtidig kan det være lett å glemme dette. Men alle må dra kortet når de skal trene, understreker Hoseth.

Ikke nok vaksiner

Kommuneoverlege Realf Ording Helgesen er ikke fornøyd med vaksinetilgangen.

– Vi får alt for få doser. I uke åtte er det kun snakk om revaksinering og ingen nye førstedoser.

Når det er sagt er han fornøyd med at alle sykehjemsbeboere som kan vaksineres, nå har fått sin andre og siste dose.

– Det ble vi ferdige med for en uke siden. Det skal gå fire uker før vaksinen får full effekt, og dette betyr at vi snart kan begynne å lette omfattende på sikkerhetstiltakene på sykehjemmene, sier Helgesen.

Kommunen oppfordrer alle til å være ekstra påpasselige nå, når nabokommunen har en oppblomstring av mutert virus.

Malvik kommune anmoder:

  • Unngå unødvendige reiser til - eller besøk fra - områder med ukontrollert utbrudd av muterte virusvarianter. Trondheim blir nå ansett som et slikt område
  • På generelt grunnlag unngå unødige reiser som medfører nærkontakt med andre på tvers av kommunegrensene i Trondheimsregionen
  • Benytt hjemmekontor når dette er mulig
  • Være tilbakeholdne med private besøk

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...