Nea Radio

Skuffet Megård:

– Kommunen har gjort en tabbe

SKUFFET: Olav Halvor Megård (PP) konstaterer at det er lite man får gjort med situasjonen, og mener at kommunen har gjort en tabbe ved å tildele FIAS eneretten på avfallshåndtering ut 2042. Foto: Per Magne Moan

Pensjonistpartiets Olav Halvor Megård tar den juridiske vurderingen av Holtålens forpliktelser overfor FIAS til etterretning. Samtidig stiller han seg svært kritisk til hvordan kommunen har satt seg i denne situasjonen i utgangspunktet.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 07.08.2020 kl 11:49

– Jeg ser jo det som står, og forstår jo det. Men det er klart at de betenkelighetene som jeg hadde gikk jo på at tjenesten er relativt dyr for sisteleddet, som er forbrukeren, begynner Pensjonistpartiets kommunestyrerepresentant i Holtålen.

Han mener kommunen har gjort en stor feil ved å stille seg i denne situasjonen.

– Kommunen som sådan har gjort en tabbe i den forstand at vi har forpliktet oss uten å forstå konsekvensen og rekkevidden av den forpliktelsen. For nå blir det jo sånn at FIAS vil være i en monopolsituasjon uten reell konkurranse fra andre, forklarer Megård.

Han viser til at kommunen nylig har skiftet bankforbindelse og at anbudsprosessen er et utbredt verktøy i offentlig sektor.

– Derfor synes jeg at FIAS nå har kommet i en helt spesiell stilling, uten at de behøver å se seg over skuldra etter konkurrentene, konstaterer han.

Ikke opplyst nok

Det er spesielt vedtaket kommunestyret gjorde i juni i fjor han stiller seg kritisk til. Kommunestyret vedtok å gi FIAS enerett på avfallshåndtering i Holtålen fram til og med 2042.

– Det som nå ligger i redegjørelsen fra advokatene burde ligge i redegjørelsen til saken i saksbehandlinga. Da har vi kunnet fått fatte et vedtak på opplyst grunnlag, for å si det sånn.

Selv om han er kritisk til hvordan situasjonen har oppstått, medgir Megård at det er lite man kan få gjort med situasjonen.

– Det er jo ikke noe mer vi kan gjøre, hvis det er sånn at det ligger en juridisk vurdering og en anbefaling. Og som nærmest lister opp uheldige konsekvenser økonomisk, så er det jo ikke noe mer vi kan gjøre. Så vi må nok bite i det sure eplet her, og akseptere konklusjonen fra juristene, avslutter han.

Hør hele intervjuet med Megård her:

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...