Nea Radio

Holtålen:

Kommunen bevilger 700.000 til Gauldalsløypa

Gikk du på? Holtålen kommune har IKKE bevilget penger til snøproduksjonsanlegg i Gauldalsløypa.

Nå skal det bygges snøproduksjonsanlegg i de nedre delene av skutertraséen.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 01.04.2021 kl 12:00

Begge de to sesongene Gauldalsløypa har vært i drift, har det vært lite snø i de nedre delene av traséen. Det vil si, fra Ålen sentrum og opp til jernbanen.

Spesielt i påsken har det vært utfordrende for skuterkjørerne å komme seg ned til parkeringsplassen i sentrum. Dette har blant annet gjort det vanskelig for flere førere å få fylt bensin til hjemturen.

Dårlige vintre

Ordfører i Holtålen, Arve Hitterdal, sier han har vært klar over problemet helt siden juletider, da lite snø på denne strekningen gjorde at man ikke åpnet løypa.

– Dette gjør at sesongen blir for kort og at lønnsomheten uteblir. Derfor hadde posisjonspartiene et fellesmøte onsdag ettermiddag, der vi ble enige om et hastevedtak som går på å bruke 700.000 kroner til snøproduksjonsanlegg, sier han.

Dette skal etter planen stå ferdig til neste sesong.

ORDFØREREN: Arve Hitterdal mener det må satses om Gauldalsløypa skal bli en suksess. Foto: Marius Lillegjære

– Men, det er et stort men her, sier Hitterdal. Bevilgningen forutsetter at klagebehandlingen av Gauldalsløypa, som kommer opp i sommer, går gjennom og at traséen blir permanent.

Han sier at når man først har et enstemmig kommunalt vedtak som tillater skutertraséer i kommunen, så må alt legges til rette for at disse utnyttes på best mulig måte og at satsingen også kaster av seg økonomisk.

– Om skuterkjørerne ikke kommer seg ned til sentrum, så vil dette få konsekvenser for mange. Restauranter, Vognbua, Samvirkelaget og på sikt også Skisenteret, vil rett og slett tape på at skutertrafikken stopper ved Målåsetre eller ved Ålen stasjon, sier ordføreren og røper at det kommunale bidraget vil bli belastet inneværende års budsjett som en ekstrabevilgning og hentes fra disposisjonsfondet.

Mange bidrar

I tillegg til kommunale midler, vil det bli søkt tippemidler til prosjektet, som har en total ramme på 2,8 millioner kroner. Det er ventet at også næringslivet i kommunen bidrar i tillegg til skuterklubben. Det vil også bli anledning for private å bidra.

Det er strekningen fra Fylkesvei 30 og til pumpehuset ved Flya som får kunstsnøproduksjon.

Saken vil bli behandlet i formannskapet i mai og Hitterdal er sikker på at bevilgningen blir vedtatt.

– Selv om vi hadde en lang og tidvis opphetet diskusjon rundt dette, var det til slutt en enstemmig gruppe, som representerer flertallet i både formannskapet og kommunestyret, som sa ja.

Hør mer om dette i Nea Radios sendinger torsdag.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...