Nea Radio

Gauldalsløypa:

Kommunedirektøren vil åpne løypa 1. februar

ÅPNINGSTALE 1. JANUAR 2019: Leder i Holtålen Snøskuterklubb Atle Engan med roperten. Foto: Per Magne Moan

Tirsdag behandler formannskapet i Holtålen, snøscooterløypa mellom Ålen og Tydal.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 06.12.2020 kl 16:51

Formannskapet i Holtålen vedtok i oktober å legge forslaget om snøscootertrase, den såkalte Gauldalsløypa, ut til høring og offentlig ettersyn.

Løypa, ble etter lokal godkjenning, åpnet 1. januar 2019 og holdt åpent til påske dette året.

Fylkesmannen stanser løypa

7. juni 2019, bare minutter etter at formannskapet i Holtålen har godkjent prøvesesongen av løypa, får kommunedirektør Marius Jermstad en telefon om at Fylkesmannen overprøver det lokale vedtaket og stanser planene om å bruke løypa neste vinter.

Fylkesmannen begrunner dette med uheldig bruk av snøskuterklubbens leder til å utrede saken, noe han mener er brudd på forvaltningslovens regler om inhabilitet.

Videre grunner til opphevingen av vedtaket er mangelfull medvirkning med samarbeid og samråd, mangelfull saksbehandling, mangelfullt og misvisende beslutningsgrunnlaget og at hensynet til friluftslivet, støy og naturmangfold er ikke tilstrekkelig ivaretatt.

Ny runde

Nå har Holtålen kjørt prosessen på nytt og tirsdag denne uken er saken opp i formannskapet, før den endelig behandles i kommunestyret neste torsdag.

Innen fristens utløp var det kommet inn 13 uttalelser.

Kommunedirektørens har følgende innstilling til formannskapet:

Med hjemmel i motorferdselforskriftens § 4 a) vedtas lokal forskrift om snøscooterløypa – Gauldalsløypa i Holtålen kommune med følgende endringer:

1. Åpningstid for Gauldalsløypa settes til 01.02. tom 31.03.

2. Det igangsettes en prosess med reindriftsnæringa for å gå igjennom følgende forhold:

- Åpningstider

- Eventuelle stengerutiner

- En samkjøring av praksis mellom løyper og dispensasjonskjøring

3. En evt. utvidet løypenett forutsetter en driftsmodell for Gauldalsløypa som er langsiktig og at det utarbeides en samlet plan for slik løyper.

Les også:

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...