Nea Radio

Video

Kommunedirektøren svarte Megård

Kommunaldirektør i Holtålen, Marius Jermstad. Foto: Per Magne Moan

Grunngitt spørsmål til kommunestyret i Holtålen. Se video nederst i saken.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 28.02.2020 kl 09:13

Pensjonistpartiets Olav Halvor Megård fremmet under kommunestyremøtet i Holtålen torsdag kveld, som ventet, et grunngitt spørsmål som gikk på prosessen rundt rebehandlingen av Gauldalsløypa.

Etter at flere medier offentliggjorde spørsmålene tidligere denne uken, har ikke reaksjonene latt vente på seg. Mange mener Megård vingler i hva han og partiet egentlig står for i denne saken. Tirsdag sa han i et intervju på Nea Radio, at det ikke hersker noen tvil om at han ønsker etablering av rekreasjonsløyper for snøscooter.

Her er rådmannen svar på det grunngitte spørsmålet:

1: Gauldalsløypa ble etablert etter vedtak av et enstemmig kommunestyre. Dersom kommunen er dypt splittet, gjenspeiles ikke dette i kommunestyret. Fylkesmannen opphevet vedtaket pga saksbehandlingsfeil. Det er derfor KD plikt iht kommuneloven å legge saken frem på en slik måte at den ikke er beheftet med saksbehandlingsfeil. PP er en del av flertallskonstellasjonen, og kan når som helst ta initiativ til å få lagt frem en sak om Gauldalsløypas videre eksistens for K.styret. Dersom så skjer, og KS vedtar at arbeidet skal stoppes, forholder KD seg selvsagt til dette. Jeg har, som tidligere nevnt ingen interesser i løypa, og har heller ikke kjørt den. Men inntil slikt vedtak foreligger, anser jeg det som KD plikt å arbeide for å realisere KS vedtak. KD forholder seg kun til KS, ikke til enkeltrepresentanter, ordfører som enkeltperson, kontrollutvalg eller andre organ, dersom dette ikke er forankret i KS-vedtak

2: Når det gjelder splittelse, vises til forrige pkt. KD forholder seg til et flertall i KS, ikke ulike «bygdestrøminger». Ut ifra de tilbakemeldinger jeg har fått, kjenner jeg meg heller ikke igjen i PPs beskrivelse.

3: Igjen, pkt 1. Inntil KS vedtar noe annet, jobber vi med å etablere Gauldalsløypa. Men det er mange andre viktige områder som KD og administrasjonen kan bruke ressurser på. Men igjen, KS har vedtatt Gauldalsløypa

4: Dette blir kjedelig, men hytteeiere har fått sagt sitt i saksbehandlingen. KS har lyttet til noen og oversett andre høringsinnspill. Dette er KS frie valg, så lenge klagere ikke har rettslig klagerett, og det er ikke mange, jfr. FM klageklagebehandling

5: Dersom en korrigerer for den del av kjøringen som i realiteten er/var disp.kjøring til hytter og setrer anslår jeg at drivstoffbruket tilsvarer et halvt årsforbruk for en familiebil. Knappest målbart. Men vi har diskutert om det kan være aktuelt å stimulere til klimavennlige snøscootere i neste runde, f.eks. redusert avgift for 4-taksskutere og fritak for evt. el-scootere.

Svar på svaret

Megård kommenterte svaret med blant annet å si å PP er det partiet som snakker best med de to frontene - ikke bare med klagerne, blant annet ved å se bredden og hvor delelinjene går.

Han viste også til en leserundersøkelse i Fjell-Ljom som viste at 60 prosent var imot scooterløype.

Megård sa videre at PP mener man ikke kan stoppe arbeidet med løypa, men er bekymret for at man vil finne ting som er så mangelfull at Fylkesmannen ikke vil gå for det.

Han avsluttet med at PP dessuten har fått forsikringer i Formannskapet om at kommunale ressurser ut over Gauldalsløypa ikke er aktuelt å bruke - altså kommunale resurser til andre løyper.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...