Nea Radio

Kommunalt ansatte, et redskap til aktiv bruk i politisk reklame?

Lill Harriet Sandaune, Malvik FrP Foto: Anne Gundersen

På nettsiden til NeaRadio, i papirutgaven av Bladet og i Malvik-avisa kan jeg nå lese et forsøk fra Ap på å svare ut et leserinnlegg jeg hadde i Malviknytt 1. februar. Av en eller annen grunn er dette sendt ut til samtlige andre media enn akkurat Malviknytt, der innlegget opprinnelig sto.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 07.02.2018 kl 11:05

Der prøver Malvik Aps leder og nestleder fortsatt å rettferdiggjøre Aps reklamekampanje, der det aktivt blir brukt en ansatt fra Malvik kommune.

Lederen og nestlederen i Malvik Ap forsvarer dette med å snakke om ombudsrollen, rolleforståelse og vurderingsevne. Snakk om skivebom! De hevder altså at fordi de er ombud for innbyggerne og ansatte i kommunen, og er opptatt av åpenhet, er de i sin fulle rett til å bruke kommunens ansatte i sine partipolitiske reklamekampanjer. Det er med bakgrunn i dette at de skal informere innbyggerne og «sine» ansatte om sin politikk gjennom media. Jeg har ingen problem med å være enig i at vi som politikere aktivt må informere innbyggerne og ansatte om hvilken politikk hvert enkelt parti står for, fortrinnsvis i media. Men spørsmålet blir om det er riktig at politiske partier skal kreve at ansatte skal stille opp og brukes i politiske kampanjer?

Det blir også forklart at ombudsrollen ikke omhandler kun en gruppe i kommunen vår, men alle. Når i all verden har jeg påstått noe annet? Så blir det argumentert med Aps fortreffelige politikk med ny helsesøsterstilling, og prioriteringen av hele 340 000,- kroner, i et budsjett på 1 mrd., som er avsatt til arbeidet med deltidsproblematikken i kommunen. Midler som det ikke er gitt noen føring på hvordan skal brukes, eller hva slags målsetting man har satt seg når man nå skal bruke disse pengene. Aps politikk fortsetter i kjent stil med enten å smøre tynt ut over, eller høvle ned over det hele, uten å bruke konkrete tiltak eller sette seg mål for hva som egentlig skal oppnås. Dette arbeidet overlates til rådmannen i kjent stil.

Når det gjelder de to helsesøsterstillingene så er det flott at det er gjensidig enighet om at dette er en god prioritering fra regjeringens side, og at Helsedirektoratet har bevilget 1,5 mill. til dette. Men når det gjelder den faste helsesøsterstillingen som hevdes ansatt fra 1. januar 2018, er det jo merkelig at det ikke foreligger dokumentasjon på at noen er ansatt?

Arbeiderpartiet hevder at de heller snakker om sin egen politikk, enn å rakke ned på andres. Men de finner det rett og rimelig at de skal bruke kommunens ansatte for å fremme politikken sin. Det aller største problemet er at Ap med sin maktarroganse ikke evner å se at en slik bruk av kommunens ansatte er total mangel på rolleforståelse og vurderingsevne.

Lill Harriet Sandaune

Formannskapsmedlem i Malvik for FrP

Med vennlig hilsen
Lill Harriet Sandaune

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...