ANNONSE
Annonse
Nea Radio

Olav Luksengård Mjelva:

Kommer med "Hugnad"

Olav Luksengård Mjelva gir ut plata soloplata Hugnad på torsdag. Foto: Julie Jonette Fjellheim.

Olav Luksengård Mjelva gir ut plata soloplata Hugnad på torsdag. Felespilleren fra Røros sier at plata har vært i emninga ei god stund.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

ANNONSE
Annonse

– Det er noe som jeg har hatt lyst til å gjøre lenge egentlig. Jeg gav ut ei soloplate sist i 2009 så det er ganske lenge siden, sier Mjelva til Nea Radio.

På plata som kommer har han sanger som han har spilt inn sammen med andre musikere i andre prosjekter. Flere av dem finner du på album med Sver, The Nordic Fiddlers Bloc, Rydvall/Mjelva og Mjelva/West. Tanken var å komme til kjernen av den originale ideen, sier han.

– Vi har gjort utrolig mye artig i samspill, og naturlig nok har en del låter endret seg fra hvordan jeg først hørte melodiene i hodet da det bare var fela og meg. Derfor har jeg lenge hatt lyst til å spille inn disse solo, for å komme tilbake til utgangspunktet, sier han.

Plata inneholder 12 spor et utvalg av Mjelva sine komposisjoner. Noen har vært med i mange år, mens andre ble laget til denne utgivelsen.

Plateslipp på Thomasgaarden

På torsdag blir det plateslipp på Thomasgaarden og med seg har han Ronny Kjøsen på trekkspill og Jonas Østbyhaug på bass.

– På noen av de nyeste låtene har jeg fått med meg noen av mine favorittmusikere, Ronny Kjøsen, Adam Johansson og Jonas Østbyhaug. Adam bor for langt unna til at han blir med på konserten, men de to andre blir med, forteller Mjelva.

Fysisk plate

For de som vil kjøpe ei fysisk cd-plate kan man bestille den på nett på hjemmesiden til Olav som er olavmjelva.no. Ellers så er plata tilgjengelig på forskjellige strømmetjenester.

Plata er innspilt og mikset i Klangsmia Lydstudio av Olav Luksengård Mjelva og Bent Jacobsen. Produsert av Olav Luksengård Mjelva & Ronny Kjøsen. Mastret av Gordon Gunn.

Medvirkende er

Olav Luksengård Mjelva – fele og hardingfele
Ronny Kjøsen – trekkspill
Adam Johansson – gitar
Jonas Østbyhaug – kontrabass

Hør intervjuet med Mjelva her:

Nøkkelord

ANNONSE