Nea Radio

Knallsommer for reiselivet i Trøndelag

Stiklestad er et av mange populære reisemål i Trøndelag. Foto: Espen Storhaug


Flere nordmenn og utenlandske gjester ferierer i Trøndelag.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Trøndelag hadde i juli en økning på 6,8 prosent kommersielle overnattinger, det tilsvarer en økning på 28 742 gjestedøgn sammenlignet med juli 2018. Økningen kom både fra nordmenn (7,3 prosent) og utenlandske gjester (5,3 prosent). Juli var ikke like sterkt påvirket av den store andelen sesongcamping (campingvogn på fast leiekontrakt) som resten av året. Korrigert for denne typen overnatting har regionen en økning på 7 prosent. Totalt antall kommersielle gjestedøgn i juli er på 452 935.

Nordmenn og tyskere

I Trøndelag står nordmenn for det største volumet i kommersielle overnattinger. Tyskland er det største utenlandske marked i Trøndelag, mens USA vokser mest som marked.
Størst prosentvis vekst hadde Orkdalregionen (+17,4 prosent, Innherred (+12,7 prosent), Namdalen (11,3 prosent) og Trondheim (+11 prosent) sammenlignet med juli måned 2018.

Airbnb øker

Tall fra Airbnb viser at det også her øker mye. I juli ble det solgt 36 698 romdøgn (totalt antall solgte soverom), med en omsetning på nesten 15 millioner. Trondheim, Værnes-regionen og Fosen hadde flest solgte romdøgn. Sterkest prosentvis økning ser man i Orkdalsregionen, Hitra/Frøya og i Værnesregionen.

De positive tallene er et resultat av mange års målrettet arbeid mot både det norske og internasjonale publikum. Dette hadde ikke vært mulig uten samhandling i regionen og et sterk og engasjert trøndersk felleskap med destinasjonsselskapene og opplevelsesnæring.

Kursjustering

- Trøndelag Reiseliv har justert kursen i løpet av de siste årene for å ruste næringen ytterligere for å møte fremtidens utfordringer og løfte Trøndelag. Kursendringen baserer seg på globale trender som påvirker opplevelsesbransjen sterkt, sier Petra Sestak, reiselivssjef for Trøndelag.

I hele Norge øker samlede kommersielle overnattinger i juli med 4,5 prosent. Norske gjestedøgn øker med 3,2 prosent, utenlandske gjestedøgn øker med 7,1 prosent.

Så langt i år registrerer Trøndelag en økning på 1,2 prosent i samlede kommersielle gjestedøgn. Korrigerer vi for sesongcamping (campingvogn på fast leiekontrakt) er økningen på hele 7,5 prosent totalt for hotell-, hytte og camping overnattinger.
Ser vi på tall fra Airbnb-utleie så er det solgt 149 000 romdøgn mellom januar og juli 2019. Det er en økning på 28,9 prosent sammenlignet med samme periode i fjor. Totale leieinntekter utgjør totalt 63 millioner kroner i perioden frem til og med juli i år.

Kilde: Airbnb (Capia AS)

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...