Nea Radio

Kretsmesterskap på Jervskogen:

Kunstsnø og dugnad ble redningen

Spurt: Spurtduell mellom Marie Wollan Benum og Lina Brathole Hindberg, hvor førstnevnte til slutt vant spurtoppgjøret. Foto: Henrik Einangshaug

Covid-19 har satt en stopper for en rekke idrettsarrangementer frem til nå. Mildværet holdt på å true søndagens kretsmesterskap på Jervskogen, men kunstsnø og stor dugnadsinnsats reddet arrangementet.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist helg var det KM-helg for langrennsutøverne i Sør-Trøndelag skikrets. Mens lørdagens renn på Hølonda ble arrangert for over to kohorter for 13-20 år, var søndagens sprintrenn på Jervskogen kun for 13-16 åringene i skikretsen.
Mildværet de siste dagene har tæret på en rekke skianlegg rundt om i fylket, men en god såle med kunstsnø, og en solid dose dugnadsinnsats, gjorde det mulig for Hommelvik IL å invitere til sprintrenn søndag.

- Det er utrolig artig at vi endelig kan ha skirenn, det er viktig for langrennssporten. Vi har hatt våre utfordringer med koronaen, og skulle egentlig ha dette rennet 30. januar, men så ble det utsatt til vi fikk lov til å arrangere renn. Nå har utfordringen vår vært mildværet vi har hatt den siste uka, så snøen dro fryktelig her. Vi har heldigvis kunstsnø, så vi har hatt en såle her i sprintløypa. Stor dugnadsinnsats med snømåking i går, også har vi fått til et flott renn i dag, sier rennleder Liv Paulsen til Nea Radio.

Finale: Adrian Cornelius Kaasbøll (i gult) leder an i gutter 16 finalen foran Ola Randen (75) og Nikolai Fossum (78). Foto: Henrik Einangshaug

Kretsmester for andre dag på rad

Flere utøvere stilte til start både lørdag og søndag, blant dem var 15 år gamle Marie Wollan Benum fra Byåsen IL.
Under lørdagens renn på Hølonda, dro Wollan Benum til fra start på sin 5 km, og ledet allerede på første passeringspunkt etter 700 meter. Byåsenjenta så seg aldri tilbake, og gikk i til seier med tiden 15:50 min, 37 sekunder foran Nora Hafsmo.

På søndagens prolog gikk det også godt for Wollan Benum, som gikk inn til nest beste tid, kun slått av Lina Brathole Hindberg fra Strindheim, som vant prologen med et par sekunder.

- Var tungt, spesielt på prologen da jeg fikk skikkelig syra i bakken. Klarte å ta meg igjen skikkelig i pausen mellom heatene, så da gikk det bra til slutt, sier Marie Wollan Benum.

Søndagens sprintrenn ble arrangert med en prolog og et finaleheat for samtlige deltagere. Utøverne ble etter prolog stilt opp i plasseringsheat etter prologplassering, hvor 1-6. plass i prolog kjempet om de seks øverste plassene, 7-12 om de neste seks osv.
Med en sterk prolog, lå alt til rette for Wollan Benum til å kjempe om nok et KM-gull. Hun fikk derimot tøff konkurranse fra prologvinneren i den tunge sprintløypa på Jervskogen.

- Merket at jeg dro fra henne litt i bakken, men så gled hun inn meg litt igjen. Så kom vi på oppløpet, og da var hu plutselig rett bak meg, da tenkte jeg bare "nå må du gå, nå må du gå!", så da prøvde jeg å gjøre det da.

Denne helgen skulle egentlig Hovedlandsrennet i nordiske grener ("NM" for 15-16 år) blitt arrangert i Holmenkollen, men ble allerede i midten av oktober avlyst grunnet covid-19. Ikke bare har sesongens store mål for landets 15-16 åringer blitt avlyst denne sesongen, også en rekke andre skirenn har blitt avlyst grunnet covid-19.

- For meg som har vært vant til å gått skirenn hele vinteren, så synes jeg det er veldig rart, det er veldig uvant. Men jeg synes de som arrangerer skirenn gjør det på en veldig bra måte, og arrangerer det på en veldig koronavennlig måte, og det er kjempe bra, sier Wollan Benum avslutningsvis.

Saken fortsetter under intervjuet med Marie Wollan Benum.

Positive tilbakemeldinger

Arrangørklubben Hommelvik IL er blant klubbene i kretsen med svært god rekruttering av yngre løpere, og har en rekke utøvere i de fleste aldersklasser. Det å derimot arrangere fellestreninger har ikke vært problemfritt, og i starten av januar fikk de ikke ha fellestreninger grunnet retningslinjene for idretten. I slutten av januar kunne derimot Hommelvik og Malvik idrettslag arrangere skirenn for klubbens utøvere, da de holder til i samme kommune.

Hvordan er responsen fra utøverne på at det endelig er skirenn igjen?

- Det er som du sier, endelig er det skirenn igjen. Det er veldig positive tilbakemeldinger fra utøvere, foreldre og støtteapparat som har vært her i dag. De er glade for at det er åpnet for skirenn, også for de snøforholdene vi har hatt her, og at vi har fått til renn i dag.

Neste lørdag arrangeres barnas skidag på Jervskogen skisenter for innbyggerne i Malvik. Selv om mildværet den siste tiden har tæret hardt på løypene, er Paulsen trygg på at de kan arrangere.

- Nå er det saltet i løypa der vi har kunstsnøen i sprintløypa, så er det meldt fryktelig med regn i morgen, og da vil det bli en god såle. Det er meldt snø til uka på torsdag og fredag, så håper det blir fine forhold til lørdag.

Hør hele intervjuet med Liv Paulsen her:

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...