Nea Radio

Rørosmartnan:

Klokka 12 i dag skulle folkefesten startet - slik ble det ikke

Slik så det ut på Malmplassen under åpninga av Rørosmartnan 2018. Foto: Marit Langseth

For rørosinger er dette en viktig dag i løpet av året. Denne nest siste tirsdagen i februar, men i år er den annerledes enn det den har vært i de foregående 168 årene.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 17.02.2021 kl 10:52

I tråd med Kongelig resolusjon fra 1853 har det tradisjonsrike arrangementet gått av stabelen hvert eneste år siden 1854. Rørosmartnan 2021 blir den første i rekken som ikke avholdes, men utsettes ett år.

Bakgrunnen er at Rørosmartnan vanskelig lar seg forene med rådende smitteverntiltak og gjeldende regelverk for arrangementer.

– Vi klarer ikke å arrangere Rørosmartnan slik den skal være, under det gjeldende regimet i 2021. Det handler også om at det skal være en forutsigbarhet for de som er involvert i arrangementet. Martnan skal jo by på menneskemøter og sosiale møtearenaer. Det klarer vi ikke å få til i år. Da vil vi få en hybridmartna, sier martnasgeneral Lillian Sandnes.

Rørosmartnan har vært arrangert hvert eneste år siden 1854, og har de siste årene samlet mellom 70 og 80 000 besøkende til byen i februar måned. Dermed får dette også store, økonomiske konsekvenser.

– Det er åpenbart. Her er det snakk om mange titalls millioner. Kanskje generer Rørosmartnan over 100 millioner i omsetning. Dette vil by på utfordringer ikke bare for lokalt næringsliv, men også for tilreisende som kommer hit år etter år. Vi frykter virkelig for konsekvensene, sier Sandnes.

Slik skulle det egentlig ha sett uti gatene på Røros i dag.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...