Nea Radio

Klimasats i Trøndelag

KLIMASATS: Miljødirektoratet har bevilget 155 millioner kroner til klimasatsing i kommunene. Foto: Miljødirektoratet

25 prosjekt i Trøndelag får til sammen over 18 millioner kroner i støtte til klimasatsing i kommunene.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Miljødirektoratet fikk 355 søknader til tilskuddsordninga "Klimasats – støtte til klimasatsing i kommunene" etter at søknadsfristen gikk ut i februar.
Søknadene hadde et samlet søknadsbeløp på 318 millioner kroner, mens rammen for tilskudd i 2018 var 155 millioner.

18 millioner til Trøndelag

Nå har Miljødirektoratet vedtatt å støtte 233 prosjekter og 21 interkommunale nettverk. Blant disse 233 prosjekteene er det 25 i Trøndelag som har fått innvilget midler, samt ett interkommunalt nettverk. Hele 80 prosent av søknadene i Trøndelag får til sammen 18,3 millioner kroner.

- Det har vært positiv utvikling i antall søknader og andel tildelinger i Trøndelag siden tilskuddsordningen ble innført i 2016,skriver Fylkesmannen i ei pressemelding.

Flere prosjekter får støtte til innkjøp av el-sykler og etablering av ladepunkter til el-biler og el-sykler, samt støtte til klimavennlige bygg og fossilfrie anleggsplasser.

Trøndersk klimamesterskap

Trondheim kommune får midler til Trondheim Torg som klimavennlig anleggsplass med mest mulig utslippsfrie løsninger for biler og maskiner, mens Trøndelag Fylkeskommune får midler til forprosjekt om lagring av karbon i landbruket. Dessuten blir det gitt støttemidler til et trøndersk klimamesterskap mellom elever i videregående skoler.

Her er de trønderske prosjektene som fikk støtte:

TRØNDELAG fikk til sammen 18,3 millioner kroner til klimasatsing i 2018. Foto: Fylkesmannen i Trøndelag

For å se alle søknader og tildelingene i alle fylkene, følg linken:

http://www.miljokommune.no/Temaoversikt/Klima/Klimasats---stotte-til-klimasatsing-i-kommunene/

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...