Nea Radio

Klatrehallen åpner snart

UVURDERLIG HJELP: Leder i klatreklubben, Marit O. Grøtte har fått fantastisk drahjelp fra det profesjonelle klatremiljøet. Martin Mobråten er en av toppklatrerne som har bidratt med både kunnskap og muskelkraft i ferdigstillelsen av klatreanlegget i B.Langseth Arena. Foto: Marthe Belsvik Stavrum

Selbu klatreklubb ble stiftet på nyåret i 2017, og samtidig ble arbeidet med å få på plass en klatrevegg igangsatt. Et utall dugnadstimer er lagt ned inne i B.Langseth Arena, og nå er to klatrevegger og en utendørs treningspark straks klare for publikum.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

LANG VEI FRAM
Leder for Selbu Klatreklubb, Marit O. Grøtte sier hun er glad for at de ikke visste helt hva de begav seg ut på da de skulle igang med å bygge klatrevegg. Over tre tusen dugnadstimer er gått med til sveising, kapping av plater, montering, pussing, sparkling og mere til. Nå er det ambisiøse byggeprosjektet i siste indre, og selve klatretakene monteres opp på veggene i disse dager.

UVURDERLIG HJELP
I tillegg til velvilje og hjelp fra Frode Langseth og Oddstein Rygg og den fantastiske dugnadsgjengen, har klatreklubben hatt flere mentorer fra klatremiljøet på nasjonalt nivå. En av disse, som også er med på den siste monteringsjobben er superklatrer Martin Mobråten. Han er imponert over stå-på-viljen i den unge klatreklubben i Selbu, og sier at dette ikke hadde vært mulig uten Marit O. Grøttes utrettelige engasjement.

KLATRING I MANGE VARIANTER
For litt siden kunne klatreklubben glede seg over at veggen med tauklatring var ferdigstilt, og denne har blitt bedre enn tauklatringsveggene i Trondheim, og helt på høyde med den som finnes på Orkanger i følge Mobråten. Og nå er straks buldreveggen også klar. Buldring er klatring i en noe lavere vegg uten tau og sikring, men med tykke madrasser man lander på om man faller.

TUFTEPARK
Utenfor B. Langseth Arena er det også ting på gang. På initiativ fra UL Håpet og MOT bygges det nå et eget område med utendørsapparater for trening og klatring. Tufteparken åpner samtidig med klatreveggene inne i hallen.

ÅPNER SNART
"Det er nesten så jeg ikke tør å si det i tilfelle noe graverende skulle komme i veien for oss, men det blir åpning St. Hans- helga. Og det skal bli en fryd" sier en veldig fornøyd Marit Olasdatter Grøtte.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...