Nea Radio

Klart for vrakbilmottak på Røros

Bjørn Tore Hindklev og Steinar Tamnes ved Røros container og miljø er endelig klare for å ta i mot vrakbiler. Foto: Røros container og miljø

Etter en lang periode uten mulighet for å levere vrakbiler i regionen åpner nå Røros container og miljø as for å ta imot vrakbiler.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

– Vi har endelig fått alt på plass, og kan nå ta imot vrakbiler, forteller Bjørn Tore Hindklev og Steinar Tamnes ved Røros container og miljø AS.

Vrakpanten for bil er på 3.000 kroner, og nå er det også vrakpant på motorsykkel og moped (500 kroner), snøscooter, campingvogn og campingbil (3000 kroner), buss under seks meter og lastebiler (5.000 kroner).

– Vi holder til i Kvitsanda mottaksanlegg. Du kjører inn ved SBS/HÅG, adressen er Sundveien 192, forteller de to blide karene ved RCM.

Leverer du bilen selv til RCM trenger du ikke å være bilens eier. Personen som leverer bilen står ansvarlig for at bilen rettmessig skal vrakes. Du må fremvise vognkort og legitimasjon, eventuelt kvittering på innleverte skilt fra Vegvesenet. Skal vrakpanten sendes til andre enn deg, må full personalia til denne personen fremlegges. Fullstendig navn, adresse, fødselsnummer (11 siffer) og kontonummer.

Bilen må være ryddet og rensket for personlige eiendeler, bom- eller køfribrikker.

– Vi kan også hente bilen din, men da mot et lite vederlag avhengig av hvor du bor, sier de to.

Minst 95 prosent av bilen resirkuleres. I 2012 ble 116.000 tonn avfall behandlet fra returordningen på bilvrak. Over 90.000 tonn, 64 prosent, ble materialgjenvunnet. 26.000 tonn ble energigjenvunnet og 16.000 tonn ble gjenbrukt (12 prosent). Tungmetaller som bly, kadmium og kvikksølv blir også forsvarlig fjernet. I gjennomsnitt gjenbrukes 750 kilo metaller fra en vraket bil.

– Forsvarlig gjenvinning og resirkulering av bil er viktig for å redusere C02- og miljøutslipp, og det øker gjenbruksgraden av metaller, som er en begrenset ressurs, sier Hindklev og Tamnes.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...