Nea Radio

Klart for PMF-lekene

PMF-lekene Foto: PMF

Lørdag og søndag er det klart for PMF-lekene på Selbuskogen Skisenter.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Til helga er det igjen klart for PMF-lekene. PMF-lekene er et landsrenn på ski for mennesker med utviklingshemming.

- Dette blir ei flott langrennshelg med distanser innen 100 m sprint, 3 km skøyting, distanseløp i klassisk stil over 1, 3 og 5 km samt stafett. Alt dette er øvelser som innbyr til fart og spenning på Selbuskogen Skisenter, sier rektor ved Peder Morset folkehøgskole, Arild Moen.

- Hele helga vil det også bli lagt stor vekt på det sosiale. Et høydepunkt blir deltakermiddag og premieutdeling lørdagskveld. Totalt deltar nesten 100 fra hele landet, sier Moen.

Om arrangøren

Peder Morset folkehøgskole ligger i Selbu i Trøndelag. Skolen har plass til 68 elever, hvorav 40 er ungdom med lettere utviklingshemming. Denne sammensetningen av elever er valgt fordi skolen ønsker å skape et læringsmiljø som gir alle elevene praktisk erfaring og lærdom innenfor fellesskap, inkludering, likeverd og mangfold. Lekene avholdes på Selbuskogen skisenter.

Regler som alle må kjenne til

PMF-lekene 2019 er åpne for alle med utviklingshemming fra 16 år og oppover.
Alle løyper blir godt oppmerket og det blir plassert anvisere der arrangøren finner det påkrevet.
100 meter sprint klassisk foregår på skistadion.
1 km-løypa legges i flatt terreng. 3- og 5-km-løypene legges i mer kupert terreng.
Konkurransesporene stenges for trening mens konkurransen er i gang. Det er ikke tillatt for foresatte/trenere å bistå utøverne fysisk under konkurransen.

Arild Moen, rektor ved Peder Morset folkehøgskole, er klar for de 27. PMF-lekene.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...