ANNONSE
Annonse
Nea Radio

Klart for ny Storhelg i Hovet

Holtålen kommune gjentar suksessen for tredje gang.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

ANNONSE
Annonse

I en pressemelding skriver Holtålen kommune at en av høstens mer spennende møteplasser blir Hovet i Ålen. Helga 4.-6. oktober gjentas suksessen Storhelg i Hovet for tredje gang.

– Målet er å lokke fram alt det positive og spennende Holtålen har å by på. Men får å lykkes med det, er vi avhengig av et godt samspill med hele lokalsamfunnet. Derfor går vi ut allerede nå, og vi ber næringslivsaktører samt lag og foreninger som vil være med om å begynne å starte planlegginga.

Vi ønsker også innspill fra innbyggerne til innhold i programmet, sier enhetsleder for næring og kultur i Holtålen, Olve Morken.

Foredragsholdere

– Nytt av året er at vi i løpet av helga presenterer en rekke intressante foredragsholdere rettet mot flere aldersgrupper. Sammen med lokalt næringsliv, lag og organisasjoner vil foreleserne gjøre Hovet til en svært spennende arena denne helga, sier Morken videre.
Initiativet til arrangementet kommer fra politiskt hold etter inspill fra det lokale næringslivet.

– Holtålen trenger en arena der vi får presentert det lokalsamfunnet har å tilby. Det skjer mye i Holtålen, og det er mange aktører som står bak svært mye positivt. Det er viktig at vi synliggjør dette. Satsingen på Storhelg i Hovet gir god energi og skaper en viktig møteplass for trivsel og framdrift i hele kommuen. Det sier daglig leder ved Bergstaden Bygg AS, Magnus Jensås. Han er en av dem som har ivret for en ny storhelg denne høsten.

Ny film om hendelser

Da storhelga ble arrangert i 2016, var et av trekkplastrene filmen «Hendelser i Holtålen». Arrangøren ønsker å videreføre dette konseptet og går nå bredt ut for å innhente film- og videoopptak fra ulike hendelser som kan ha offentlig interesse. Kommunen tar kostnaden med digitalisering av eldre opptak som kan være aktuelle å bruke i filmen.

– Har du en film eller en video som andre kan ha glede av å se, vil vi gjerne at du tar kontakt i løpet av mai, sier Morken.
I 2016 hadde Storhelg i Hovet i overkant av 2000 besøkende i løpet av to dager. Kommunen mener denne helga bør være interessant for alle innbyggerne i kommunen, hytte- og fritidsboligeiere, studenter og utflyttede holtålinger.

Hyttefolkets kveld

– Storhelg i Hovet gir en svært god mulighet for alle som deltar på stand til å nå ut til et stort publikum. I år starter vi allerede fredag der kvelden er satt av til hytte- og fritidsboligeiere bosatt utenfor kommunen. Dette er en viktig målgruppe for oss. Da står informasjon, mingling og mat på programmet, sier Morken.

Han sier videre at når messehallen stenger lørdag kveld, åpner messepuben der det blir både bevertning og trubadur. I tillegg blir det underholdning i Rallaren.

– Vi tror at denne møteplassen er viktig både som indremedisin for våre innbyggere, og som kunnskaps- og informasjonskanal til et bedt publikum. Vi har et stort mangfold av bedrifter, lag og foreninger i kommunen. Alle disse blir godt synlig denne helga, lover Olve Morken.

ANNONSE