Nea Radio

Klart for Nordisk Viltspormesterskap i Selbu

Linda Lynum (deltager og rep. for Selbu JFL og Retrieverklubben i arr.komiteen) Foto: Selbu JFF

I helga skal blant andre Selbu Jeger- og Fiskerlag invitere 20 deltagere fra Norge, Sverige, Finland og Danmark til viltspormesterskap.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

I helga arrangerer Norsk Retrieverklubb avd Trondheim og omegn og Selbu Jeger- og Fiskerlag, Nordisk viltspormesterskap for retrievere i Selbu.

Deltagere er landslagene i Finland, Sverige, Danmark og Norge. Hvert land deltar med 5 kvalifiserte ekvipasjer. Det vil si at det er 20 deltagere tilsammen fra de fire landene. Norden har lange tradisjoner for jakt. Det er et krav om at jakt, felling og fangst ikke skal påføre viltet unødige lidelser. Det samme gjelder vilt som er påført skader av andre årsaker feks. ved påkjørsel. Jaktlag og kommuner må ha tilgang til ettersøksekvipasjer som er godkjent for skadet hjortevilt. For å bli godkjent ettersøksekvipasje i Norge må hund og fører sammen få godkjent et ferskspor og et blodspor.

De nordiske landene har forskjellige regler for godkjenning, men det er arrangørlandet sine regler som følges. Nordisk mesterskap arrangeres en gang i året, og de nordiske landene rullerer på å være vertsnasjon. Det er 4 år siden nordisk sist ble arrangert i Norge, den gangen i Hedemark, men i helga arrangeres det i Selbu. Blant deltakerne finner vi ekvipasjer som jakter, går ettersøk og/eller har spesialisert seg på blodsporet som en hundesport. En av ekvipasjene på det norske laget er fra Selbu og er kvalifisert på landslaget for 5. året på rad.

Arrangementet starter lørdag, men det er først på søndag selve konkurransen arrangeres. Sporene er i Østrungen med standplass på Granlund i Øverbygda i Selbu.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...