ANNONSE
Annonse
Nea Radio

Røros Folk Festival:

Klart for intim folkefest

Olin Steinsvik og Olav Luksengård Mjelva er klare for god stemning og mange konserter den siste helga i oktober. Foto: Iver Waldahl Lillegjære.

Røros Folk Festival arrangeres for sjette gang den siste helga i oktober. Hvis du foretrekker levende musikk og kultur, i stedet for godteri og forkledninger, bør valget være enkelt for hva du skal gjøre denne helga, sier Olav Luksengård Mjelva og Olin Steinsvik.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

- På fredag så har vi en veldig flott samisk artist, Sara Marielle Gaup som åpner hele festivalen.Så kjører vi på med Bjørn Berge etterpå, han er jo en av mine favoritter, sier leder for Røros Folk Festival, Olav Luksengård Mjelva om Berge som blant annet er kjent fra Vamp.

"Et akustisk geni", "et orkester alene" og "en gitarist i verdenstoppen" er bare noen av omtalene for strengemaskinen Bjørn Berge! Når du går på en konsert med Bjørn Berge vet du at det blir heftig, hardt, mykt og gøy! Foto: Bjørn Berge

Røros Folk Festival går av stabelen for sjette gang i 2021 fredag 29. oktober. Etter to år med avlysninger kjører festivalen som liker å kalle seg en intim folkefest i Bergstaden Røros et bredt program.

- Lørdag har vi for første gang en barneforestilling, “Småfolk” der trommeslager- og perkusjonisten Jens Linell forteller gjennom tamburinen historien om en gutt som prøver å finne frem i verden. Så har vi en skikkelig festkveld senere på lørdag med Oda Trøen fra Ålen og gruppa Ni liv fra Telemark som sikkert mange kjenner fra radio og tv, sier Mjelva videre.

Oda Trøen er en fremadstormende ung, kortreist americana-artist. Opp den lange bakken fra Ålen kommer hun til Sangerhuset med gitaren, egenskrevne sanger og bandet bestående av Johannes Konstad Brevik, Adrian Ahtola og Hallvard Løberg. Foto: Oda Trøen.

De andre to programpunktene er kurs med Lasse Sörlin, en av Jämtlands beste folkemusikere. Hovedsakelig felekurs, men åpent for andre instrumenter, sier Mjelva. Så er det konsert med Sörlin, Thunell og Mjelva, en ny feletrio.

- Skikkelig Härjedalsmusikk på Kaffestuggu, sier Mjelva om konserten som er på lørdag.

Røros Folk Festival arrangeres av Folkemusikkscena Røros som består av Glåmos Spellmannslag, Røros Folkedanslag og Brekken Spell- og danselag.

Spesiell danseforestilling

På søndag blir det en spesiell danseforestilling i Smelthytta på Røros med forestillingen “Ekko” hvor tre dansere og en musiker bruker kulissene i Rørosmuseet på nye måter.

- Det er en helt annen måte å oppleve Smelthytta på, både hvordan du beveger deg rundt som publikum, men også hvordan du ser på en forestilling. Publikum er i bevegelse i denne forestillingen, sier Olin Steinsvik som er med i programkomiteen.

Mjelva har skrevet musikken til danseforestillingen.

Håper folk er sultne på kultur

Både Mjelva og Steinsvik håper at folk tar turen og også kjøper billetter til festivalen. De trenger ikke vente til siste liten, sier Steinsvik.

- Vi ser jo at folk gjerne kjøper billetter siste uke før festivalen begynner, men de må gjerne kjøpe billetter allerede nå. Det er vel bare å kjøre på med god stemning og komme på konsert, avslutter de leende.

Hør intervjuet her:

Nøkkelord

ANNONSE