Nea Radio

Klart for heftige følelser i Bruket

Carmen: Torsdag er det klart for Carmen i Bruket kulturhus, med Torstein Fosmo i rollen som den sjalu Don Jose´. Foto: Anne Gundersen

Torsdag er det duket for Carmen i Bruket kulturhus i Hommelvik og det er de helt store følelsene som er i sving når det som er verdens mest spilte opera settes opp.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Carmen av Bizet, er verdens mest spilte opera.

– Jeg vet ikke helt hvorfor det er slik, sier Torstein Fosmo, som selv har rollen som den sjalu Don Jose´ i oppsetningen.

– Men jeg tror det må være kombinasjonen av den vakre musikken og de sterke følelsene, sier han.

Saken fortsetter under lydklippet

Foto: Anne Gundersen

Eksamen

Handlingen sentrerer rundt tittelrollen Carmen, den vakre unge kvinnen som arbeider på en sigarfabrikk i Sevilla og som forelsker seg i don Jose´. Han viser seg imidlertid å være svært sjalu, noe som fører til brudd i forholdet og ender med drap.

– Vi har naturligvis måttet gjøre noen ganske brutale kutt når det gjelder både musikk og ellers, men vi mener at vi har fått med det essensielle av handlingen.

Samarbeid

Oppsetningen er et samarbeid mellom NTNU og Kompani Hommelvik.

– Anne Birgitte Bouwhuis Røkke har tittelrollen som Carmen og dette er forøvrig hennes eksamenskonsert, forteller Fosmo og sier videre at Kompani Hommelvik er en liten og frivillig organisasjon som som setter opp opera om musikkteater i Malvik og omegn. Totalt blir vi et sted mellom 15 og 20 personer involverte i oppsetningen, og jeg tror dette skal blir riktig bra. Han nevner flere sangere fra konservatoriet og også et kor fra Studentersamfunnet.

– Det at vi har et samarbeid med NTNU, gjør at vi kan dra veksler på resursene derfra, noe som er med å løfte det hele, mener han.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...