ANNONSE
Annonse
Nea Radio

Klart for gedigen løpsfest i Teveldalen

Vakker natur: Du trenger ikke å gå/løpe i Meråker Mountain Challenge for å se storslått natur. 4 km runden passerer nydelige Brudesløret. Foto: Henrik Einangshaug

1.august er det endelig klart for 10-årsjubileet til et av sommerens vakreste fjelløp, Meråker Mountain Challenge.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 25.07.2020 kl 07:19

ANNONSE
Annonse

Det hele startet som et løp i 2004 hvor alle fjelltoppene over 1000 meter i kommunen, videre i 2006 som et ekstremt fjelløp, og siden 2011 som et fjelløp med ultradistanse, senere også maraton, halvmaraton og miniton.

- Det var jeg og Frode (Estil journ.anm) som hadde et veddemål om det gikk an å forsere alle 1000 meters toppene på under 24 timer, noe jeg måtte prøve. Videre ble det et ekstremløp av dette, og som vi da hadde i noen år, også bestemt jeg at det kunne være artig å ha en folkeutgave, men da cirka halve distansen og derav Meråker Mountain Challenge, sier ultraløp grunnlegger Hallgeir Martin Lundemo.

Trodde ikke det var mulig

Det lengste løpet starter i Guddingsvika ved innsjøen Feren, løper over hele ni topper på over 1000 meter, før det til slutt ender opp på Teveltunet i Meråker. Selv om det lengste løpet er på 66 km, ligger dagens løyperekord på 6 timer og 48 minutter for menn og 8 timer og 45 minutter for kvinner. Lundemo hadde ikke trodd dette var mulig å klare.

- Løypa blir jo raskere og raskere når lyng og gress blir tråkket ned. Så smalt jo Hallvard Schjølberg til med en kjempetid i 2018, en tid vi ikke trodde var mulig. Og likens på damesiden med en tid på åtte tallet, det er heilt utrolig.

Mye aktivitet på Teveltunet

For de som tror Meråker Mountain Challenge kun er noe for de som stiller til start, kan Lundemo informere om at det vil bli mye aktivitet gjennom hele dagen på Teveltunet, og håper at mange tar turen den 1.august.

- Vi håper på stor ståhei underveis og masse publikum, og oppfordrer folk til å heie på utøverne ute i løypa. Dette arrangementet er også et høydepunkt i tursesongen i Meråker, for oss teller det både at folk tar turen ut og aktiviserer seg selv, ser på og de som er med. Det blir mye som skjer på Teveltunet selvsagt den dagen, særlig under målgangene. Vi fordeler dette arrangementet utover hele dagen slik at det ikke blir noen problemer med tanke på reglene, og da blir det noe som skjer helt fra formiddagen til utover natta, sa Hallgeir Martin Lundemo avslutningsvis til Nea Radio.

For mer info om arrangementet, sjekk Meråker Mountain Challenge sin hjemmeside.

Hør hele intervjuet med Hallgeir Martin Lundemo her

Nøkkelord

ANNONSE