Nea Radio

Klart for åpning i Saaslia

Saaslia åpner lørdag 6. februar. Foto: Saaslia Skisenter

Dyktige dugnadsfolk har klargjort skibakken for nok en sesong og lørdag 6. februar kan alle igjen kjøre alpint i bakken på Tømra.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Saaslia skisenter åpnet for første gang i 1986 etter initiativ fra grunneiere Einar Hagen og Nils Setsaas. Siden den gang har bakken hatt kun en sesong uten åpen skibakke grunnet dårlige snøforhold. I dag eier Selbustrand idrettslag anlegget, og år etter år trår frivillige til på dugnad for å rydde bort vekster, skifte lyspunkter og klargjøre bakken for bruk med tråkkemaskin.

- Hallgeir Mogård har vært ansvarlig for heisen i nesten 20 år, så det er klart at vi har flinke folk med på laget som fortjener mye skryt, sier Ernst Nypan. Til sammen er det brukt ca. 120 dugnadstimer på rydding og prepping av bakke før sesongåpningen.

Saaslia åpner lørdag 6. februar. Foto: Saaslia Skisenter

Viktig med tilbud for barn og unge

- Det er viktig å ha et variert aktivitetstilbud for barn og unge i bygda, sier Nypan. Saaslia drives med mål om å gå i null for å klare å holde åpent.

Kulda er en utfordring

Temperaturen har krøpet ned under 20 minusgrader flere ganger de siste ukene, men skisenteret har både kiosk og varmebod for kalde skikjørere.
- Vi oppfordrer alle til å følge med på facebooksiden vår, det er klart at kulden vi opplever kan ha en innvirkning på tilbudet, sier Nypan.

Smittevern

For å holde bakken åpen tas smittevernet på alvor.
- Alle som kommer gjennom heisen registreres med navn og telefonnummer, i tilfelle det skal bli behov for smittesporing, avslutter Nypan.

Saaslia er åpent hver lørdag fra klokken 11 til 16, og tirsdager og torsdager fra klokka 18 til 21. Sesongåpningen er noe forsinket grunnet snøforhold og sesongkortene selges nå til rabatterte priser.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...