ANNONSE
Annonse
Nea Radio

Riastvegen åpner:

Klar til helga

Riastvegen åpner for en ny sommersesong. Foto: Ola Dragmyrhaug/arkiv.

Riastvegen åpner til helga etter å ha blitt brøytet og skrapt den siste uken. Den populære fjellovergangen åpner på fredag klokken 18.00.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

ANNONSE
Annonse

– Ja nå på fredag klokken 18.00 åpner veien. Etter brøytinga måtte veien skrapes først og det skjer i morgen og på fredag, sier styreleder for veien Bjørg Helene Skjerdingstad til Nea Radio.

Riastvegen brukes mye av turister og hytteeiere, men det er også en del som foretrekker å kjøre denne veien om de skal fra Ålen til Stjørdal i stedet for Fylkesveg 705.

- Det er jo en brukbar vei, og det er enklere og kortere å kjøre over fjellet i stedet for å kjøre rundt, sier Skjerdingstad.

Det er bom på vegen, og her må de som ikke har veikort betale 80 kroner per tur. Samme som i fjor. Men selv om veien er fin og nybrøyta, må man ta det med ro, sier Skjerdingstad videre.

Riastvegen går fra Reitan stasjon i Ålen til Tya bru i Tydal. Mange mener dette er verdens fineste fjellovergang, og det er ingen tvil om at det er en idyllisk veistrekning gjennom flere setertrakter.

Nøkkelord

ANNONSE