Nea Radio

Trøndelag:

Klar økning i ledigheten siste uke

Nav Foto: Ola Bjerken

Den siste uken har antallet helt ledige i Trøndelag økt med 260 personer, mens det også blitt 34 flere delvis ledige.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Totalt er det for øyeblikket 13 066 arbeidssøkere i Trøndelag, hvorav 6 720 er helt ledige. Disse utgjør 2,7 prosent av arbeidsstyrken. I tillegg er 933 i tiltak, som gir en bruttoledighet på 3,1 prosent. 5 413 personer er registrert som delvis ledige.

For landet samlet sett er bruttoledigheten nå på 4,3 prosent. I Oslo, som har klart høyest bruttoledighet, er nivået 6,4 prosent.

– Økningen i koronasmitte og strengere smittevernsrestriksjoner er hovedårsaken til at vi har fått en del nye ledige og permitterte, også i Trøndelag. Vi ser det tydelig ut fra yrkesbakgrunnen til de nyregistrerte, og det er spesielt innenfor reiseliv og transport, og serviceyrkene at vi har fått flere ledige, sier Bente Wold Wigum, direktør i NAV Trøndelag.

Øker i de fleste yrkesgrupper

Med noen få unntak, er det flere ledige innenfor de fleste yrkesgruppene. Reiseliv og transport opplever sterkest økning i antall ledige, med 158 flere helt ledige enn i forrige uke.

Deretter følger serviceyrker og annet arbeid (55 flere) og butikk og salgsarbeid med 30 flere. I gruppen «ingen yrkesbakgrunn eller uoppgitt» er det en 61 færre helt ledige sammenlignet med forrige uke.

Blant de delvis ledige er det også yrkesgruppen reiseliv og transport som har mest, med 55 personer.

Parallelt med ledighetsøkningen de siste ukene har også det også vært en økning når det gjelder nye søknader om dagpenger. Den siste statistikken viser at fra uke 44 til 45, kom det inn 145 nye søknader, hvorav nær 70 prosent gjelder permittering.

$705 nye arbeidssøkere

Den siste uken er det registrert 705 nye arbeidssøkere i Trøndelag, det er 120 flere en enn uken før.*
56 prosent av de nye arbeidssøkerne oppgir at de er, eller kommer til å bli permittert.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...