Nea Radio

Klar for NM i skating

Deltar: Christoffer Dahl fra Stjørdal skal delta på NM i skating i helga. Foto: Anne Gundersen

Arrangører og deltakere krysser fingrene for været under NM i skating som arrangeres i Stjørdal i helga. Sporten, som var forbudt i Norge fram til 1989, er nå i ferd med å bli OL-gren.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Å stå på skateboard, det var forbudt i Norge fram til 1989. I dag er sporten i ferd med å bli OL-gren og i helga arrangeres det offisielle NM i Stjørdal sentrum.

– Dersom det regner blir betongen veldig glatt, og da kan det fort bli farlig, sier Hege Thronæs, styreleder i Stjørdal Skateforening.

– Det er litt vel nervepirrende, men vi har en plan B i den forstand at vi trekker inn til Trondheim dersom det blir regn.

Saken fortsetter etter lydklippet

Foto: Anne Gundersen

Park

Stjørdal Skateforening fikk tildelt NM for ett år siden og har planlagt arrangementet siden da. Men håpet om å få tildelt NM har de hatt siden parken ble åpnet i 2016.

– Vi er utrolig glade for at vi fikk denne parken. Den er flott og den blir veldig mye brukt, sier Hege Thronæs. Parken er delt inn i to områder som også representerer to klasser av skating.

– Du har street-området, der det er hentet elementer fra gata, forklarer Hege.

– Da er det for eksempel fortauskanter, trapper og gelendre som skal mestres. Og så har du bowlen, som er mer som et basseng. Dette er en egen disiplin. Hun lover luftige svev og imponerende prestasjoner.

– Dette er virkelig en publikumsport!

Inkluderende

Hege mener at det som er mest imponerende med skatemiljøet er hvor inkluderende det er. – Det er selvsagt mange skatere som også driver med lagidrett, men det er ikke for alle. Skatesporten er en individuell sport, men det betyr ikke at samholdet ikke er sterkt, sier hun.

– Jeg blir gang på gang imponert over denne kulturen og hvor inkluderende den er. Hun sier videre at den favner alle og har ingen aldersgrense.

– Men vi ønsker oss flere barn og flere jenter. Og når det gjelder jentene så blir det en egen samling med overnatting for dem under NM, slik at vi kan få vise hva miljøet har å by på.

Deltar

Christoffer Dahl fra Stjørdal er en av dem som skal delta under NM. Han ikke forestille seg en virkelighet der skating var forbudt.

– Det var jo før min tid, men jeg tenker på det av og til. Og selv om folk ikke har fordommer mot skating nå, så husker jeg at det hang igjen en del av det da jeg begynte, sier han. Selv har han street-skating som spesialitet, men sier at han personlig ikke er så alt for ambisiøs.

– For meg handler det mer om kulturen. Så selv om jeg deltar på arrangementer av og til, så er ikke det det viktigste. For meg handler det mer om at folk skal ha det trivelig, få utfordre seg selv og at publikum får en fin opplevelse, sier Christoffer Dahl.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...