Nea Radio

Nea Radio

Klager på vedtak om riving av terapibassenget i Ålen

STRIDENS KJERNE: Det mye omtalte terapibassenget i Ålen. Foto: Privat

Ålen Sanitetsforening ønsker omkamp.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 08.01.2019 kl 09:21

Ålen Sanitetsforening klager på vedtaket som ble gjort i kommunestyret før jul, om å rive terapibassenget i Ålen.

I klagen står det at sanitetsforeninga ikke er overbevist om at ”alle steiner er snudd” i forbindelse med at Holtålen kommunestyre nå har besluttet å, destruere for all fremtid, terapibassenget som er en del av fysioterapitjenesten i kommunen. Bassenget ble i sin tid gitt som gave fra Ålen Sanitetsforening.

Det vises til årsaken til vedtaket, blant annet kostnader ved driften, herunder renhold og vaktmestertjenester.

Leder i Ålen Sanitetsforening, Elin Grønli, mener disse vil fremdeles eksistere ved å bruke lokalet til garderober for pleiepersonell hva angår renhold, og da gjennom et helt år.

Videre er behovet for å samordne, under samme tak, garderobeplass for pleiepersonell i forbindelse med nytt bygg som skal være omsorgsleiligheter og kontorer for pleie og omsorgspersonalet.

Behov for garderober

Grønli skriver i klagen at det gamle sykehjemmet, dimensjonert for 30 pasienter skal etter plan omgjøres til kontorer for den kommunale administrasjonen.

– Er det virkelig ikke mulig å plassere garderober i dette området som ligger under samme tak og i direkte tilknytning? Eller hva med lagerrommene i samme fløy som bassenget ligger i. Eventuelt hva med vaskeriarealene?

Hun mener at dersom man fant en annen garderobeløsning, så kunne terapibassenget eksistere uten å være i bruk inntil kommunens økonomi bedrer seg.

Lederen i sanitetsforeninga kommer med flere forslag og skisser til bruk av lokalene.

– La det stå ubrukt, slik eksempelvis ubrukte klasserom forblir klasserom inntil det er behov for dem igjen. Alternativt la personalet bruke garderobene slik de er i dag inntil andre løsninger kan finnes.

Andre brukere

Hun sier videre at rådmannen i Holtålen pekte på muligheten for å redusere utgiftene ved leieavtalen med LHL Rehabsenteret ved å regne med egenbetaling fra aktuelle pasienter.

– Den inntektsmuligheten har vært vektlagt tidligere fra fysioterapitjenesten i Ålen, men ikke påpekt som viktig i forsøket på å minske kostnadene ved drift av bassenget her i Ålen. Da viljen til å la fysioterapitjenesten drive bassenget synes liten, hvorfor ikke leie det ut til nabokommuner,snu det hele rundt.

Grønli sier Røros har benyttet seg av terapibassenget i Ålen tidligere for enkelte av sine pasienter da det ikke finnes tilsvarende tilbud for samme brukergruppe i egen kommune. Hun mener bassenget også kan leies ut til andre organisasjoner.

Ikke riv

– La den brukergruppen som det nå bygges for, få anledning til å benytte bassenget for trivsel, velvære, aktivitet og helse, skriver Grønli i klagen og utdyper at Ålen Sanitetsforening sier nei, - Alle steiner er ikke snudd.

Det anmodes nok en gang om å la destruering av terapibassenget vente.

– Når det snakkes om samordning, synes det som fysioterapitjenesten, som er en vesentlig del av den totale helsetjenesten i Holtålen kommune, ikke er tatt i betrakning.

– Fortsett med det gode tiltaket som nye omsorgsboliger er. Fortsett med å bedre samordningene for den totale helsetjenesten, både inne og utetjenesten hva angår omsorg og pleie,men vent med å lage garderober og lagerrom til en bedre løsning er på bordet, er oppfordringa fra Ålen Sanitetsforening til Holtålen kommune.

Nøkkelord

Siste nytt i Nyheter Vis flere

Enda en bjørn skutt i Selbu

Enda en bjørn skutt i Selbu

En hannbjørn på 71 kg ble skutt ved Slindvatnet i Selbu torsdag ettermiddag. Det er den andre denne uka.

Verdens vakreste sjøreise?

Verdens vakreste sjøreise?

Hurtigruten langs Lofoten? Prøv heller Essand 4 på Essand og Nesjøen!

Vil ha færre fritidsbåtulykker

Vil ha færre fritidsbåtulykker

Tirsdag fikk næringsminister Torbjørn Røe Isaksen den nye handlingsplanen mot fritidsbåtulykker der myndigheter og organisasjoner går sammen for å få ned antall fritidsbåtulykker.

På hesteryggen med Dyrhaug

På hesteryggen med Dyrhaug

Ingen over, ingen ved siden. Snart 50 års erfaring fra fjellridning i Sylan gjør Dyrhaug Ridesenter til den beste garantist for uforglemmelige fjellturer på hesteryggen. Denne sommeren debuterer Oliver Guldberg Hansen (18) som dreng.

Bjørnejegere skjøt hund

Bjørnejegere skjøt hund

Uhell førte til at en hund som deltok i bjørnejakta i Selbu denne uken ble skutt og drept.

Mangfoldsprisen til NRS på Tiller

Mangfoldsprisen til NRS på Tiller

Mangfoldsprisen for region Midt-Norge ble i dag delt ut til NRS på Tiller.

Siste nytt i Røros/Holtålen Vis flere

Han leder musikken

Han leder musikken

Det er ingen hvem som helst som er musikalsk leder når årets utgave av Elden går av stabelen, men noe sitter nok fortsatt i fingrene etter fjoråret.

Ferie med mening

Ferie med mening

Ferie med mening arrangeres ved Unicare Røros for aller første gang, og på Torsdag mottok de en fin gave fra Luftkrigsskolen.

I aksjon på Slegghaugan for 25. gang

I aksjon på Slegghaugan for 25. gang

Det er omtrent 300 år siden de 10 000 svenske soldatene med general Armfeldt i spissen ble sendt mot Trondheim for å ta over Norge. Den gang ble et hundretall av soldatene sendt til Røros, og historien utspiller seg også i år igjen på Slegghaugan når den 25. utgaven av Elden settes opp.

Hvem savner denne?

Hvem savner denne?

Hund funnet ved Øyungsveien

Unge holtålinger – kommunens framtid

Unge holtålinger – kommunens framtid

Leserbrev fra ungdomskandidater i Holtålen Ap.

Hærverk på politibil på Røros

Hærverk på politibil på Røros

Nå vil politiet ha tips fra publikum.

Siste med #NyheterVis flere

Bjørnejegere skjøt hund

Bjørnejegere skjøt hund

Uhell førte til at en hund som deltok i bjørnejakta i Selbu denne uken ble skutt og drept.

Ønsker at barnetrygden skal gjelde for alle

Ønsker at barnetrygden skal gjelde for alle

Stjørdal SV ønsker at ordningen med å la barnetrygden være en del av inntektsgrunnlaget når sosialstønad skal beregnes, skal endres.

Bokselgeren Laban er tilbake

Bokselgeren Laban er tilbake

I mange år har Lekishon Laban fra Kenya reist rundt om i Trøndelag for å selge bøker igjennom Norsk Bokforlag til inntekt for utdanningen sin i hjemlandet.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...