Nea Radio

Nea Radio

Kjøpte sin første hund for penger fra ungdomsbedriften

For fem år siden satset rørosing Amund Kokkvoll på hundekjøring på fulltid. Foto: Per Magne Moan

Nå har Amund Kokkvoll 45 hunder på kennelen, og satser for å bli verdens beste hundekjører.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 08.02.2018 kl 18:12

– Alt er jo mulig. Det handler om å stå oppreist i både opp- og nedturer, og så skal du tørre å drømme stort, sier Amund Kokkvoll.

Onsdag holdt han foredrag under Skapende Ungdomsmesse i Verket på Røros. Selv kjøpte 22-åringen sin første hund med overskuddet fra ungdomsbedriften han var med i, i 2014.

– Vi laget tennbriketter. Vi dro på kommunehus, sykehus og sånt, og fikk tak i makulert papir. Så satt vi og klemte det i ei bøtte med knyttnevene og tilsatte stearin. Det var en suksess, vi fikk solgt ganske mye, forteller han.

– Med overskuddet kjøpte jeg meg en Alaska Husky, og det har jo resultert i at jeg nå har 45 bikkjer på kennelen hjemme.

– Krevende vei å gå

For fem år siden satset han fulltid på hundekjøring. Kokkvoll forteller at det har vært en lang og tung vei å gå.

– Det er det kanskje ikke så mange som tror. Mange ser bare hvordan det ser ut utenfra. Men det har vært en krevende vei å gå og jeg vil ikke anbefale hvem som helst å gå den veien jeg har gjort. Men jeg er på mitt femte år nå, og det har begynt å gå seg til. Så det blir en spennende tid fremover, tror jeg.

– Har du noen råd til andre som sitter med en drøm eller en idé om å gjøre noe litt utenom det vanlige?

– Man må tørre å satse og tørre å gå egne veier. Og så må man ikke bry seg om hva alle andre sier. For uansett om du starter noe nytt eller skal gjøre noe nytt, så er det alltid noen som snakker negativt eller positivt om deg.

Senkede skuldre foran Femundløpet

På fredag står Kokkvoll på startstreken på Femundløpet.

– Da har jeg to spann på F600. Så det blir 24 hunder som blir med der, sier han.

I fjor gikk ikke løpet som planlagt og han måtte bryte løpet. I år har han senkede skuldre foran løpet, forteller han.

– Jeg skal komme meg gjennom første etappe og frem til Søvollen, så får vi se litt hvordan spannet ser ut der. Men med de treningstimene og det jeg har lagt til rette.. Vi skal kjempe om topp ti.

Hør intervjuet med Amund Kokkvoll her:

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...