Nea Radio

Nea Radio

Kjøper tilbake kunst og maler over

SAMTALE: Øivind Storm Bjerke (til venstre) intervjuet Sverre Koren Bjertnæs for åpen scene under festmiddagen til Kunst i Bergstaden tirsdag kveld. Foto: Marit Manfredsdotter. Foto: Marit Manfredsdotter

Høydepunktet under festmiddagen til Kunst i Bergstaden tirsdag kveld var samtalen mellom billedkunstner Sverre Koren Bjertnæs og Øivind Storm Bjerke. Her er alt fra festmiddagen i tekst, bilder og video.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Høydepunktet under festmiddagen til Kunst i Bergstaden tirsdag kveld var samtalen mellom billedkunstner Sverre Koren Bjertnæs og professor i  kunsthistorie ved UiO, Øivind Storm Bjerke. Under samtalen innrømmet Koren Bjertnæs at han kjøpte tilbake kunst han ikke var fornøyd med og malte over bildet.

Sverre Koren Bjertnæs har vært rundt hele jorda med sin kunst. Denne uka er han på Røros.

- Han er stjerna vår, sa initiativtaker til Kunst i Bergstaden, Rolf Ericson.

Koren Bjertnæs har blant annet vært elev av Odd Nerdrum, og han er i dag en svært etterspurt kunstner. I kunstsamtalen med Storm Bjerke sa Koren Bjertnæs blant annet at han tidlig visket ut forholdet mellom liv og virke.

Koren Bjertnæs mener det er merkelig at det ikke finnes en naturlig kontakt mellom de ulike kulturfeltene, blant annet mellom litteratur og bildekunst. Han sa også at han dras mot bildekunst der kunstneren har lagt inn en personlig risiko. Han har også vært åpen i mediene blant annet om sine tidligere rusproblemer.

- Det er et problem når man starter så tidlig som meg at folk kjøper bilder som de selger videre. Da dukker det av og til opp stygge bilder som jeg må kjøpe tilbake og male over, sa Koren Bjertnæs blant annet.

Se og hør hele kunstsamtalen her: (Saken fortsetter under videoen)

Høy kvalitet

Også i år leverer Kunst i Bergstaden kunst av høy kvalitet. I tillegg til Sverre Koren Bjertnæs er Kristina Cepkenovic Karlsen årets unge kunstner. Hun er født i Jugoslavia i 1976 og har et helt spesielt uttrykk i sin kunst. Hun har gjort seg bemerket med temaet «Brain and Memory»  og er på Røros denne uka med kunst om hjernen og hukommelsen.

Under festmiddagen fortalte hun om seg sjøl og om sitt forhold til Nobelpris-vinnerne May-Britt og Edvard Moser. Hun framførte også en jugoslavisk sang, "Maria", som rørte mange hjerter.

Variert program

Festmiddagen åpnet med vakker sang av Madeleine Dyrøy akkompagnert av Hallvard Løberg før Aage Aas ønsket velkommen til festmiddagen. Marit Gilleberg var toastmaster, og Carina Gjelsvik holdt en flott takk for maten-tale. Hun trakk blant annet fram at Kunst i Bergstaden er flink til å formidle kunst til barn og unge.

I tillegg til Sverre Koren Bjerntes og Kristina Cepkenovic Karlsen, er røroskunstneren Henry Solli (1909-2011) og trondheimskunstneren Arthur Meyer (1907-1984) også representert under Kunst i Bergstaden. Arrangementet varer fram til søndag.

Les også:

Vokste opp med Henry Sollis kunst

Unge kunstnere fikk spennende oppgave

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...