Nea Radio

Nea Radio

Kjøp billett for hele fylket fra årsskiftet

App: Fra 1. januar kan du kjøpe billett til hele fylket i en egen app. Foto: atb

AtB Mobillett lanseres i hele Trøndelag fra nyttår. Med appen kan reisende kjøpe enkelt- og periodebillett for buss i hele fylket.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

AtB Mobillett er i dag tilgjengelig på buss og trikk i Trondheimsregionen, og på enkelte hurtigbåtsamband, men ikke i øvrige Sør-Trøndelag eller i Nord-Trøndelag. Når appen nå innføres i hele Trøndelag 2. januar kan alle busspassasjerer i fylket bruke mobilen til å betale for reisen.

Ett Trøndelag – én billett-app

Utvidelsen av bruksområdet for appen, kommer som følge av fylkessammenslåingen og at det lanserer ny og forenklet pris-, rabatt- og sonestruktur for hele fylket. Enklere prismodell har gjort det teknisk mulig å tilby AtB Mobillett for alle reisende.

– Vi vet at kundene setter pris på å kunne bruke mobilen til å kjøpe billett. I StorTrondheim kjøper rundt fire av ti billett med appen, mens de fleste andre benytter reisekortet t:kort, forteller Grethe Opsal som er direktør for kommunikasjon og drift i AtB.

Ny prismodell og bruk av AtB Mobillett gjelder for de fylkeskommunale rutene.

Dyrere å betale kontant

Av hensyn til sikkerhet og effektivitet blir det fra 2. januar 23 kroner/11 kroner dyrere å

betale billetten med kontanter på buss og trikk der hvor det er andre betalingsmåter

tilgjengelig. AtB anbefaler også av den grunn å benytte AtB Mobillett som

betalingsmiddel. Eksisterende app-brukere må oppdatere

Kunder som allerede benytter AtB Mobillett og som skal gjennomføre kjøp etter årsskiftet, må oppdatere appen. Oppdateringen vil bli gjort tilgjengelig i App Store og Google Play mandag 1. januar 2018.

Ut perioden

Kunder med periodebillett i AtB Mobillett som varer lenger enn 1. januar, kan bruke billetten til perioden går ut, for så å oppdatere appen før kjøp av ny periode. AtB oppfordrer alle nye og eksisterende kunder som har spørsmål om AtB Mobillett til å ta kontakt med AtB kundesenter.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...