Nea Radio

– Kjønnsskillene er fortsatt store i media, arbeidsliv, politikk og familie

Ann Elisabeth Hansvold Foto: Per Magne Moan

Lederen i Holtålen Arbeiderparti med leserinnlegg på kvinnedagen.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Leserinnlegg:

Den internasjonale kvinnedagen 8.mars 2018

Så er det ett år siden siste 8. mars. Skal jeg si gratulerer med dagen, eller skal jeg si fortsett kampen sammen med oss. Jeg heller mot det siste. For hvilket år har dette vært sett i lys av likestilling og kvinnekamp.

Kjønnsskillene er fortsatt store i media, arbeidsliv, politikk og familie. Kvinner og menn skal reelt ha like muligheter. Mye er gjort tidligere og vi skal ikke glemme kampen som mange har stått i før oss. Dette gjelder for både kvinner og menn. Likestilling er en frihetskamp, og vi er ikke i mål. Det er for langt mellom de formelle rettigheter folk har , og de reelle mulighetene til frihet folk opplever i livene sine. Vi er ikke i mål før kvinner og menn har de samme rettighetene og mulighetene i arbeidslivet, i familien og i samfunnet generelt.

Fortsatt er lønnsgapet mellom kvinner og menn en realitet. Innenfor EU er Storbritannia det landet hvor lønnsforskjellene har økt raskere enn noe annet sted i Europa. ( Europakommisjonen ). Her i landet er vi heller ikke i mål når det gjelder å tette lønnsgapet. Når vi vet hvor viktig det er for verdiskapinga at også kvinner er aktive i arbeidslivet, bør likelønn være av interesse å få til for hele samfunnet. Det at kvinner er yrkesaktive er mer verdt enn oljeinntektene. Likestillingskampen handler også like fullt om menn. Det å ha et mannsutvalg er et viktig ledd i likestillingskampen og vi trenger å sette ned et nytt! Fordi uansett hvordan vi ser på det er det gjennom fellesskapet vi får til det vi vil, og gjennom fellesskapet vi vinner kamper. Vi trenger hverandre. Derfor er den internasjonale kvinnedagen også en frihetskamp for alle- kvinner og menn!

Et samfunn der folk diskrimineres på grunn av kjønn, seksuell legning eller etnisitet , er et samfunn som sløser med sine menneskelige ressurser. Det har vi ikke råd til.

Så min oppfordring er: Fortsett kampen sammen med oss! Det handler om mennesker og hvilket samfunn vi vil ha.

Ann Elisabeth Hansvold leder Holtålen arbeiderparti

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...