Nea Radio

Lars Monsen har kjøpt populær fjellstue

Kjøpte fjellstue: Eventyrer Lars Monsen er den nye eieren av Femund Fjellstue. Foto: Privat

I over 20 år har Tone og Rolf Eriksen drevet Femund Fjellstue ved Elgå i Engerdal Kommune. Denne uken ble det offentlig at eventyrer Lars Monsen er den nye eieren av fjellstua.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

- Jeg kjenner en sånn veldig tilknytning til Femundsmarka. Det å drive en sånn plass med den muligheten som ligger i det. Jeg ser bare muligheter. Det er midt i smørøyet for villmarksopplevelser, sier evntyrer Lars Monsen.

Han er den nye eieren av Femund Fjellstue, etter at Tone og Rolf Eriksen som har drevet stedet i over 20 år har bestemt seg for å avslutte sin drift av stedet.

Lars Monsen har brukt Femundsmarka helt siden han var i tenårene, og mimrer tilbake til den gangen han sto på parkeringsplassen utenfor fjellstua i 45 minusgrader og var klar for å ta en 14-dagers skitur innover marka.

Bytter navn på stedet

Selv om stedet får ny eier, blir likevel Femund Fjellstue historie.

- Jeg kommer til å bytte navn til Femund Lodge, sier Monsen.

Han mener det passer bedre å kalle det lodge, i forhold til måten han har tenkt å drifte stedet på. Samtidig forteller han at han har sett mange lodger i Canada og Alaska, og at det er et konsept som fungerer bra. Dette er også et godt innarbeidet navn internasjonalt, så folk vet hva de får.

Ordinær drift i 2020

De som besøker Femund Fjellstue i år, vil ikke merke noe særlig forandring. Driften vil fortsette som før, inntil videre.

- Jeg rekker ikke å gjøre så mye i år. Og skiltet det står Femund Fjellstue på blir nok stående ut året. Jeg tar den tida jeg trenger. Jeg må bare ta det bit for bit, avslutter Monsen.

I avspilleren under kan du høre hvorfor Lars Monsen valgte å kjøpe stedet.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...