ANNONSE
Annonse
Nea Radio

Lars Monsen har kjøpt populær fjellstue

Kjøpte fjellstue: Eventyrer Lars Monsen er den nye eieren av Femund Fjellstue. Foto: Privat

I over 20 år har Tone og Rolf Eriksen drevet Femund Fjellstue ved Elgå i Engerdal Kommune. Denne uken ble det offentlig at eventyrer Lars Monsen er den nye eieren av fjellstua.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

ANNONSE
Annonse

- Jeg kjenner en sånn veldig tilknytning til Femundsmarka. Det å drive en sånn plass med den muligheten som ligger i det. Jeg ser bare muligheter. Det er midt i smørøyet for villmarksopplevelser, sier evntyrer Lars Monsen.

Han er den nye eieren av Femund Fjellstue, etter at Tone og Rolf Eriksen som har drevet stedet i over 20 år har bestemt seg for å avslutte sin drift av stedet.

Lars Monsen har brukt Femundsmarka helt siden han var i tenårene, og mimrer tilbake til den gangen han sto på parkeringsplassen utenfor fjellstua i 45 minusgrader og var klar for å ta en 14-dagers skitur innover marka.

Bytter navn på stedet

Selv om stedet får ny eier, blir likevel Femund Fjellstue historie.

- Jeg kommer til å bytte navn til Femund Lodge, sier Monsen.

Han mener det passer bedre å kalle det lodge, i forhold til måten han har tenkt å drifte stedet på. Samtidig forteller han at han har sett mange lodger i Canada og Alaska, og at det er et konsept som fungerer bra. Dette er også et godt innarbeidet navn internasjonalt, så folk vet hva de får.

Ordinær drift i 2020

De som besøker Femund Fjellstue i år, vil ikke merke noe særlig forandring. Driften vil fortsette som før, inntil videre.

- Jeg rekker ikke å gjøre så mye i år. Og skiltet det står Femund Fjellstue på blir nok stående ut året. Jeg tar den tida jeg trenger. Jeg må bare ta det bit for bit, avslutter Monsen.

I avspilleren under kan du høre hvorfor Lars Monsen valgte å kjøpe stedet.

Nøkkelord

ANNONSE