Nea Radio

Kjempet med spiseforstyrrelser

Åpen: Filmskaper, blogger og realitydeltaker Joakim Kleven har fått mye oppmerksomhet for videoen han har delt om å være ung mann og slite med spiseforstyrrelser. Foto: Privat

- Det er på tide å fokusere på at også menn rammes av spiseforstyrrelser, mener filmskaper, blogger og realitydeltaker Joakim Kleven (25)

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 23.03.2018 kl 13:06

Da Joakim Kleven var 19 år, veide han 55 kilo. Han var 184 centimeter høy og radmager.

– Som barn fikk jeg bestandig høre at jeg var lubben og tjukk. At jeg hadde jentepupper, sier 25-åringen som i tillegg til å være mannen bak blant annet nettserien Sweatshop, også er en av deltakerne i realityserien Sophie Elises Verden.

– Da jeg kom ut av skapet som 19-åring, fikk jeg spørsmålet om jeg skulle være han store sterke i forholdet, eller om jeg skulle være den feminine tynne. Hva slag homo skulle jeg være? Ettersom jeg i hvert fall ikke kunne være stor og sterk, måtte jeg bli han tynne, og da måtte jeg slanke meg, forteller Joakim, som understreker at han bestandig hadde familiens fulle støtte da han kom ut som homofil.

– Likevel fikk jeg altså store problemer.

Saken fortsetter under lydklippet

Foto: Privat

Nyter livet

I dag har Joakim normal kroppsvekt og stortrives med livet - og med kroppen sin.

– Men jeg har jo ikke den drømmekroppen vi bestandig blir eksponert for over alt i media. Jeg har ikke de brede skuldrene og sixpacken, men det må være greit. Når jeg tenker på hvor mye tid jeg har brukt på å fokusere på kroppen min, er det nesten ikke til å tro i dag. Han sier dette til tross for at han også er en del av bloggemiljøet og at han også har en rolle i en av landets mest sette realityserier, nemlig Spohie Elises Verden.

– Jeg nyter livet og får oppleve mye spennende. Men det er mye fokus på utseende i dette miljøet og det syntes jeg lite om, sier han og forteller at narsissismen kan han være foruten.

– Men jeg mener at i serien vår, så er vi faktisk ekte. Det handler om følelser og ingen ting av det du ser er scriptet.

Vanskelig: Da Joakim Kleven var 19 år veide han 55 kilo. Da han bestemte seg for å ta tak i situasjonen tok han dette bildet for å minne seg selv på hvordan han aldri ville ha det igjen. Foto: Privat

Bak kamera

Joakim befinner seg vanligvis bak kamera og har blant annet laget musikkvideoer for en rekke norske artister. Likevel, da bestevenninnen Sophie Elise ville ha ham med i en realityserie, takket han altså ja.

– Det var jo veldig rart å plutselig skulle være på den siden av linsa, men du venner deg til det, ler han.

– Som jeg sa, så føler jeg at det vi gjør er ekte og da er det greit. Dessuten er Sophie så ærlig på at hun sliter med angst og depresjoner og det mener jeg er svært viktig at ungdom som følger henne får se.

Ikke kjøpt

Joakim er også blogger, men tilstår at han ikke tjener mye på det.

– Jeg gjorde jo serien Sweatshop, som handler om hvordan klær vi kjøper billig blir produsert. Dette har ført til at jeg nekter å linke til den type produkter fra bloggen min, noe som igjen betyr at jeg ikke tjener særlig mye penger på det. Jeg kan ikke reklamere for noe jeg ikke kan stå inne for.

Mest kvinner

– Det har vært en fin debatt i det siste om hva slags påvirkningskraft bloggere og såkalte influencers har på sine følgere og det syntes jeg er bra. Det snakkes også mye om kroppspress og da også om spiseforstyrrelser. Joakim sier videre at det stort sett er kvinner som tar tak i denne problematikken.

– Det er jo også mange menn som sliter med dette, så derfor syntes jeg det var viktig å stå fram med min historie. Dette er ikke noe jeg gjør for å få oppmerksomhet, men fordi jeg føler at vi som har en mulighet til å bruke plattformen vi har fått, faktisk har et ansvar for å sende de riktige beskjedene, sier Joakim Kleven.

Se videoen her:

https://youtu.be/riCM5z-fF4Y

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...