Nea Radio

Kjemper for tjenestene ved Røros Lensmannskontor

Lensmannskontoret

372 har signert opprop for å bevare sivile tjenester ved kontoret på Røros.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 11.06.2018 kl 21:45

Det nærmer seg behandling i Stortinget av både antall lensmannskontorer og hvilke tjenester de gjenværende kontorer skal tilby sine innbyggere.

Røros SV har gjennomført en underskriftkampanje der 372 personer har skrevet under oppropet som tar til orde for å opprettholde blant annet utstedelse av pass ved lensmannskontoret på Røros.

Går det som innstillingen tilsier så må en innbygger i Røros kommune måtte reise mellom 30 og 40 mil tur/retur til den nye Politistasjon Trondheim Syd for å få utført sivile tjenester som utstedelse av pass, våpenkort, politiattester og skifte i forbindelse med dødsbo.

Her er kommentarer fra enkelte av de som signerte oppropet:

- Nå må da sentraliseringa snu. Vi kan ikke bo i byene! Det trengs folk på landet også.

- Jeg ønsker gode tilbud på Røros.

- Fordi dette er viktig for de som fortsatt bor der.

- Nærpoliti er politi nært oss - ikke 2 timer unna.

- Vi må beholde lensmannskontoret på Røros. Nærpoliti er viktig. Å kunne ordne pass og attester er viktig for nærmiljøet.

- 1 ting er at behovet for et lensmannskontor på Røros er tilstede er viktig, en annen ting er at hvis kontoret blir lagt ned så må folk som skal skaffe seg pass ta fri fra jobb for å reise til Stjørdal, om jeg ikke tar feil......

- Vi trenger sivile tjenester. Vi har dobling av innbyggertallet i lange perioder i året, og avstand til tenkt nærmeste tjenestested er lang.

- Det er viktig å få beholde slikt ut i distriktene også!!!! Vi kan ikke finne oss i at alt skal være i de store byene!

- Jeg er uenig i den sentraliseringen som pågår. Dette vil ikke gagne samfunnet vårt.

- Vi trenger dette tilbudet på Røros lensmannskontor!

- Jeg ønsker å opprettholde tilbudet og sikkerheten i distriktet.

- Dette er ikke noen forbedring men en sentralisering som tilslutt medfører en ytterligere fraflytting av bygdene.

- Det er viktig at vi opprettholder sånne tilbud i distriktene.

- Det er viktig!

- Det blir langt å reise. Tar en hel dag å utføre div tjenester, de vi kan utføre innen en time i dag.

- Bli for dumt å må ta fri en dag på jobb for å ordne pass og våpensøknad etc!

- Jeg vil ha et levende trygt samfunn. Her på Røros raseres alt av statlige kontorer. Vi trenger også å ha tilgang på tjenester på lik linje som samfunnet for øvrig.

- Et helt klart behov om at dette finnes i Rørosregionen.

- Ønsker man å avfolke distriktsnorge? Norge trenger distriktene, og et mangfoldig samfunn. Distriktene trenger flere folk og samfunnsnyttige tjenester.

- Veldig viktig med lokalt lensmannskontor! Det blir mange som må ta fri i mange timer bare for å få fornyet passet hvis denne funksjonen blir tatt fra oss. Helt tullete.

- Bor i Selbu kommune men med lange køer på de nærmeste stedene for pass (Trondheim og Stjørdal) så dro flere fra mitt dalføre til Røros og fikk utstedt pass der.

- Jeg signerer fordi jeg synes at det er veldig viktig for oss som bor i fjellregionen å beholde det tjenestetilbudet på Røros.

- Vi trenger det.

- Dette er å gå baklengs inn i framtida. Helt håpløst forslag.

- Det kan ikke være meningen at vi må kjøre 4 timer tur retur for å skaffe seg pass.

- Fordi det er viktig å ha det tilbudet på Røros.

- Jeg flytter til Røros i løpet av sommeren og trenger snart nytt pass. Ekstrakostnaden ved å reise til Tynset vil jeg gjerne unngå. Myndighetenes innsparing gir økte reisekostnader for folket!

- Stopp ✋ sentraliseringa.

- Det gjelder min arbeidsplass.

- Det blir for dumt å måtte ta en dag fri for å ordne seg pass pga. avstand.

- Jeg ønsker å beholde politiet sine arbeidsoppgaver her og ikke i Trondheim. Hvordan skal vi da ha kontakt når deres tjenester blir på laveste nivå.

- Enkelt: Vi må ha tilgang til de tjenestene vi har på Røros lensmannskontor.

- Vi kan ikke sentralisere alt, la distriktene leve!!!!!

- Vi trenger virkelig lensmannskontoret her på Røros. Å måtte dra 30 mil for et pass og andre tjenester er for langt. Må ta fri på jobb en hel dag.


- Et lensmannskontor i fjellregionen er helt nødvendig.

- Jeg signerer fordi jeg tror at det vil bli mer problematisk for mange personer å få pass. Tilgjengelighet, kjennskap til folk, raskere tidsmessig, sikrere i forhold til å unngå forsøk på misbruk.

- Det er viktig for å opprettholde tryggheten i lokalsamfunnet!
- Raseringen av alt i distriktene må stoppes.

- Vil beholde tjenesten på Røros da dette er en tjeneste alle bruker. Det er heller ikke en kostnadsmessig god endring for samfunnet i sin helhet.

- Sjøl om eg ikkje bur i Røros så betyr denne saka for meg veldig mye, folk skal ha tjenestene sine så nærme som det kan for å ha eit godt liv.

- Det er viktig å beholde tilbudet på Røros! Selvsagt for oss som bor her, men også for alle de besøkende vi har er det viktig med et betjent lensmannskontor!

- Det er tullete at vi skal være nød til å reise til Trondheim å stå i kø for å få nytt pass - nok en sentralisering.

- Regjeringen er i ferd med å ta fra oss vesentlige servicetilbud, og i tillegg provoserer de med nytale a la Orwell. Er det rart politikerforakten blomstrer?

- Nedleggelsen er en hodeløs handling, fra noen en skulle tru hadde hode og ikke en gjeng med hodeløse høns.

- Vi trenger et fullverdig polititilbud på Røros!

- Røros er en by.

- Det er samfunnsviktig å opprettholde lensmannskontor med tilhørende service rundt om i landet.


- Ønsker ikke å miste dette tilbudet.

- Det er galskap å fjerne lensmannskontoret på Røros med den service og trygghet det er for befolkinga.

- Lensmannskontoret/lensmannen besitter svært viktig lokalkunnskap, og sørger derfor for sikkerhets- og kvalitetsaspekt for hele regionen. Dette er viktige tjenester for lokalsamfunnet!

- Det er svært viktig å ha slike offentlige tjenester tilgjengelig der folk bor og virker, dessuten er nærhet til politi / lensmann viktig for sikkerhet og trygghet. Det er på tide igjen å tenke sted og ikke sektor når det offentlige tjenestetilbudet skal organiseres.
- Lensmannskontoret trengs i framtida.

- Ønsker å beholde tilbudet til passutstedelse.

- Det er fornuftig og viktig å opprettholde en slik tjeneste. Hvis ikke må folk ta seg fri å reise langt for å få utført slike tjenester. Det er ikke god samfunnsøkonomi.

- Røros Lensmannskontor bør forbli slik det er i dag.

- Oppvokst i distriktriktet og bodd der i mange år som voksen. Syns det er viktig at alle tilbud opprettholdes i distriktene.

- Jeg vil ikke ha sentralisering av passutstedelse!

- La oss beholde alle tjenester ved Røros Lensmannskontor, det er ingen som er tjent med å måtte reise langt for å ordne nytt pass. Ikke alt må sentraliseres.

- Jeg vil ha politi i Røros på plass. Folk får føler trygghet. Jeg underskriver for jeg vil ha Røros lensmannskontor!

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...