Nea Radio

Kjellmark var sistemann

Ole Jørgen Kjellmark Foto: Privat

Landet med tårntjenesten på Røros Lufthavn på øret.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 10.10.2020 kl 16:38

Sist onsdag var siste arbeidsdag for flygelederne i tårnet ved Røros Lufthavn. Like etter at Air Leap landet kveldsflyet onsdag kveld, kom Ole Jørgen Kjellmark inn for landing med et Cessna 172.

Han ble dermed den aller siste som fikk landingsinstruksjoner på øret fra tårnet på Røros.

Fra nå av skal slike tjenester fjernstyres fra Bodø - som igjen henter data fra det nybygde tårnet på vestsiden av flyplassen. Dette inneholder blant annet avansert kamerateknologi.

Fram til neste sommer skal utstyret testes og kalibreres og fram til da vil det være en form for overlapping. Det betyr at "gammeltårnet" ikke blir satt helt ut av drift med det samme.

– Nå blir det en informasjonstjeneste i stedet. Nå kommer det nye folk i tårnet, som gir meg som flyger, informasjon om hva som foregår. Om vindforhold, baneforhold og om andre fly i lufta, sier Kjellmark, som har fløyet småfly siden midten av 70-tallet.

Han mener sikkerheten er godt ivaretatt med nye teknologien, men som rørospatriot og mangeårig lokalpolitiker synes han det er svært synd at Røros, med omleggingen, mister flere fagarbeidsplasser.

Hør radioinnslaget med Ole Jørgen Kjellmark her:

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...