ANNONSE
Annonse
Nea Radio

Kjellmark var sistemann

Ole Jørgen Kjellmark Foto: Privat

Landet med tårntjenesten på Røros Lufthavn på øret.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 10.10.2020 kl 16:38

ANNONSE
Annonse

Sist onsdag var siste arbeidsdag for flygelederne i tårnet ved Røros Lufthavn. Like etter at Air Leap landet kveldsflyet onsdag kveld, kom Ole Jørgen Kjellmark inn for landing med et Cessna 172.

Han ble dermed den aller siste som fikk landingsinstruksjoner på øret fra tårnet på Røros.

Fra nå av skal slike tjenester fjernstyres fra Bodø - som igjen henter data fra det nybygde tårnet på vestsiden av flyplassen. Dette inneholder blant annet avansert kamerateknologi.

Fram til neste sommer skal utstyret testes og kalibreres og fram til da vil det være en form for overlapping. Det betyr at "gammeltårnet" ikke blir satt helt ut av drift med det samme.

– Nå blir det en informasjonstjeneste i stedet. Nå kommer det nye folk i tårnet, som gir meg som flyger, informasjon om hva som foregår. Om vindforhold, baneforhold og om andre fly i lufta, sier Kjellmark, som har fløyet småfly siden midten av 70-tallet.

Han mener sikkerheten er godt ivaretatt med nye teknologien, men som rørospatriot og mangeårig lokalpolitiker synes han det er svært synd at Røros, med omleggingen, mister flere fagarbeidsplasser.

Hør radioinnslaget med Ole Jørgen Kjellmark her:

Nøkkelord

ANNONSE