ANNONSE
Annonse
Nea Radio

Kirkvollen sertifisert som økoturismebedrift

Ordfører i Tydal, Ole Bjarne Østby, Ingebrigt Kirkvold, Hilde Kirkvold og Agneta Lindén Moen. Foto: Maiken Gjærevold Woldseth

Hilde og Ingebrigt Kirkvold mottok tirsdag beviset på at de nå driver en økoturismebedrift.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

ANNONSE
Annonse

En økoturismebedrift kjennetegnes av at den tilbyr berikende natur- og kulturopplevelser. Den skal aktivt bidra til vern av kultur og naturressurser, og bidra positivt til lokalsamfunnet gjennom å ansette lokal arbeidskraft og samarbeide med andre reiselivsbedrifter i nærområdet. Som økoturismebedrift stilles det høye krav til vertskap og guider ettersom formidling og læring er en viktig del av tilbudet. Målet er at gjesten skal kunne ta med seg ny kunnskap om stedet, kulturen, samfunnet og miljøet rundt.

Glade drivere

Hilde og Ingebrigt Kirkvold har lagt ned mye tid og penger på å restaurere bygget som nå har blitt en bed and breakfast. - Vi har jobbet med de kriteriene som skal til for å bli økoturismebedrift, så det var gledelig å få sertifikatet, sier Hilde.

Hva er HANEN?

HANEN er næringsorganisasjon for lokalmat og bygdeturisme i Norge med over 550 medlemsbedrifter og drifter sertifiseringsordningen Norsk Økoturisme etter avtale med Innovasjon Norge.
Kirkvollen pilegrimsgård er den 14. reiselivsbedriften i Norge som blir sertifisert.

Nøkkelord

ANNONSE