Nea Radio

Karolinerspelet:

Karolinerspelet i Tydal gravlegges?

SLUTT? 150 skuespillere og 20 hester deltok i "Karolinerspelet i Tydal". Foto: Anne Carlsen

Det er ikke bare Stiklestad-spelet som sliter. Etter seks oppsettinger med til sammen over 1,6 millioner i underskudd, tar Karolinerspelet i Tydal nå pause i minst to år framover.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 29.10.2019 kl 14:58

Det første Karolinerspelet ble satt opp nyttårsaften 1993. I 2007 ble det laget et nytt manus med tittelen «Karolinerspelet i Tydal». Dette stykket har blitt satt opp seks ganger.

Spelet har gått med underskudd alle år fra 2008, med unntak av ett år. Totalt er underskuddet for de seks siste oppsetningene på drøyt 1.6 millioner kroner, først og fremst på grunn av svikt i budsjetterte billettinntekter.

300-års-markeringa

Før 300 års-markeringa i 2018/19 ble det valgt et profesjonelt styre som fikk i ansvar å videreutvikle Karolinerspelet, med spesielt fokus på å utvide produktet og øke inntektene.

Dette har vist seg vanskelig. For å få ei god og profesjonell oppsetting var en avhengig av å ha profesjonell regissør, noen profesjonelle skuespillere, god lyd og lys og tilfredsstillende tribuner. Dette var kostnadskrevende, og med sviktende billettsalg var det umulig å få til et
overskudd.

Det viste seg også at sponsormarkedet var vanskeligere enn for få år tilbake.

Ikke helt slutt?

Formannskap har tidligere vedtatt at det «arrangeres ikke Karolinerspel i 2020. Mål om å arrangere
spelet igjen fra 2021 og da fortrinnsvis annethvert år».

I formannskapet i dag ble Karolinerspelets framtid vurdert på nytt. - Hvis det skal settes opp spel i 2021, må arbeidet starte nå. Det må velges styre, regissør, produsent og inspisent snarest. Det er brukt betydelige beløp, og flere tiltak er forsøkt for å snu de negative økonomiske resultatene uten å lykkes. I en tid med stadig trangere kommuneøkonomi og mindre ressurser, finner ikke rådmannen det tilrådelig å videreføre Karolinerspelet, het det i rådmannens innstilling.

- Vi bestemte å ta den endelige diskusjonen i forbindelse med budsjettbehandlinga, sier ordfører Jens Arne Kvello til Nea Radio. - Men det blir ikke spel verken i 2020 eller i 2021, det er i alle fall sikkert, sier Kvello.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...