Nea Radio

Nea Radio
Annonse

Ukas mattips:

Kantarell med langtidshevet brød

Ukas mattips: Kantarell med langtidshevet brød. Foto: Elin Viken, Røros Delikatesser

Hver uke presenterer vi forslag til mattips. I dag: Kantarell med langtidshevet brød.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 04.10.2017 kl 15:51

Arbeidets Rett, Nea Radio og Røros Delikatesser presenterer hver uke tips til mat du kan lage hjemme.

Ukeas tips: Kantarell med langtidshevet brød

Høsten er tiden for sterke sanseinntrykk, man kjenner den tirre i nesa om morgen, man ser den. Den leker med sin fargeprakt over heia og man hører fallende løv og vindens kvitter melodi, men det beste med høsten er at den kan spises og smakes. Her har vi sprettende fjelllam som har tilbrakt en hel sommer i vår flotte natur, bær som startet sin vanskelige reise straks snøen forsvant og vilt som har majestetisk voktet over myrer og åser.

Helgesnacks: Kantarell med langtidshevet brød:

Stek kantareller i smør fra Rørosmeieriet. Dette smøret er med å heve soppen på grunn av sitt høye fett og saltinnhold. Smøret blir foretrukket mer og mer av Norges kokker.

Husk å tilsette salt og pepper etter smak.

Avslutt med en skvett fløte fra samme meieri. Stek en bit godt brød fra rørosbakeri i samme panne. Bruk restene fra panna som «smurning» God salat og dander med tyttebersaus fra Terroire Røros og kanskje en molte eller 3. Om du vil, kan du gjerne lage en søt tyttebærsaus hjemme ved å kjøre tyttebærsyltetøy i stavmikseren. Tilsett litt syre i form av sitron eller en bitteliten dash eddik om du lager sausen selv.

Brødet som er brukt på bildet er langtidshevet i kjøleskap. ha en bløt brøddeig i en bolle. Sett den på kjøl over natten. Slik får det en flott «poring» det som på bakespråket beskriver luftlommer og hevingsgrad. Bruk 10 gram gjær på 2,5 liter deig på langtidsheving. Ved langtidsheving vil du også slippe å bruke så mye gjær, noe som mange mager reagerer på. Stek brødet ved sterk varme 20-40 min avhengig av størrelse.

Hør intervju med kokk Per Ole Grøsli her:

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...