Nea Radio

Kanskje kommer Kongen

Foto: Andreas Reitan

Røros kommune og arrangøren av Rørosmartnan søker Kongen om å avstå fra å arrangere Rørosmartnan i 2021, samtidig inviterer de Kongen til å åpne Rørosmartnan 2022.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

I dag sendes brevet fra ordfører Isak Veierud Busch og martnasgeneral Lillian Sandnes.

Artut om Kongen kommer

Siden Rørosmartnan er et vintermarked som er regulert i en kongelig resolusjon, synes både ordfører Isak Veierud Busch i Røros kommune og martnasgeneral Lillian Sandnes at det er på sin plass å invitere Hans Majestet Kong Harald til å gjenåpne Rørosmartnan ved å forestå den offisielle åpningen av Rørosmartnan nr. 168 i 2022.

- På Røros har vi en tidsregning før og etter martnan, og arrangementet er en stor del av vår identitet, så når vi nå ærbødigst ber Kongen om tillatelse til å avstå fra å arrangere, så er det ingen andre vi heller vil skal forestå åpningen av den store folkefesten. Det hadde vært utrolig artut om Hans Majestet Kongen har tid og anledning til få den kongelige resolusjonen av 1853 på rett spor igjen, sier martnasgeneralen gjennom en årrekke, Lillian Sandnes.

Kongelig resolusjon settes til side

Det blir første gang i historien at den kongelige resolusjonen må settes til side, og at Rørosmartnan ikke blir avholdt. Med et lite forbehold om at Hans Majestet Kongen godkjenner dette. Hverken spanskesyken eller verdenskriger har klart å sette en stopper for markedet som har blitt arrangert 167 år på rad. Men nå tvinger koronapandemien kommunen og martnasgeneralen til å søke Kongen om tillatelse til å avstå fra å avholde Rørosmartnan i 2021.

Smittevernloven som gjelder

- Selvfølgelig er det Smittevernloven som er den som gjelder uansett. Vi håper på å få Kongens samtykke til å utsette den 168. Rørosmartnan. Selv om vi er vant til å se muligheter fremfor begrensninger her på den karrige Rørosvidda, så må vi i år innse at hensynet til smittevernet ikke lar seg forene med den årlige vinterfesten, sier Sandnes.

Den offisielle åpningen av Rørosmartnan 2022 skjer tirsdag 15. februar kl. 12, og kanskje kommer Kongen.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...