Nea Radio

4,25 millioner ekstra til markedsføring av Trøndelag:

De norske turistene skal kapres!

Skal reddes: Nå får reiselivet i Trøndelag ekstra kroner fra fylkeskommunen til å markedsføre seg. Bildet er fra Rypetoppen Adventurepark. Foto: Trøndelag Reiseliv/Marius Rua

Med stengte landegrenser kan reiselivet se langt etter utenlandske turister denne sommeren. Nå er håpet at Trøndelag kaprer flest mulig nordmenn i kampen om turistene.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Ifølge SSB var nordmenn på 2,8 millioner feriereiser til utlandet i sommerhalvåret 2019. Går vi ut ifra at alle disse skal på ferie, kan det veie opp noe for bortfallet av utenlandske turister – men langt ifra alt.

– Vi har hørt om at noen små overnattingsaktører i Trøndelag allerede begynner å få fylt opp sengene sine i sommer. Det er veldig gledelig, men fremdeles er det et stort behov for å støtte opp om reiselivet vårt i sommer, sier Terje Sørvik, leder for Hovedutvalg for Næring i Trøndelag (Ap).

Saken fortsetter under lydfila:

Foto: Espen Storhaug

Ekstra koronakroner

Sørvik har i denne ukens møte i hovedutvalget en sak på bordet om tiltakspakke til trøndersk reiseliv. Der har rådmannen innstilt på å innvilge en søknad fra det trønderske reiselivet på 4,25 millioner kroner. Pengene skal fordeles på fem ulike destinasjonsselskap for å styrke markedsføringen av Trøndelag. Sørvik mener dette vil komme godt med:

– En viktig oppgave for reiselivet er å få nordmenn til å feriere lengre enn hva man normalt ville gjort i eget land og i tillegg få nordmenn til å kjøpe flere reiselivs- og opplevelsesprodukter. Da går kanskje dette bra, og det vil vi gjerne bidra til, fortsetter Sørvik.

Siden 2016 har Trøndelag fylkeskommune samlet tilført reiselivet i Trøndelag 84 millioner i forskjellige tilskudd og støtte.

Han frykter likevel at flere livsverk nå kan legges i grus som følge av pandemien vi står midt oppe i.

– Reiselivet melder tilbake om at krisepakkene fra regjeringen ikke treffer godt i det hele tatt. Det må selvsagt rettes opp snarest. Mange har regninger som ligger til forfall nå, rett før en viktig sesong går i gang. Det er mange bunnskrapte kasser nå, avslutter Terje Sørvik.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...