Nea Radio

Har sporet smitten til tilreisende

Kan være en britisk mutasjon som sprer seg på Tynset

Viruset som sprer seg i Tynset kommune kan være en britisk mutasjon av Covid19. Om lag 1.400 av innbyggerne er satt i smitte- eller ventekarantene. Foto: Mufid Majnun/Unsplash

På pressekonferansen med kommuneoverlegen og ordføreren i Tynset kommune, ble det kjent at det nå er påvist smitte hos 25 personer. En test viser at det kan værer en britisk mutasjon av Covid19-viruset som har spredt seg blant befolkningen.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

På en pressekonferanse torsdag ettermiddag bekrefter ordfører i Tynset kommune, Merete Myhre Moen, at 25 personer nå er smitta av korona i kommunen. Som en følge av dette er alle arrangementer og aktiviteter knytta til 17. mai avlyst.

Russen avlyser arrangement

- Vi har bestemt oss for å avlyse alt av planlagt program. Folk kan fortsatt synge nasjonalsangen, heise flagget og pynte seg, men bør feire hjemme og ikke samles til sosiale sammenkomster, sier hun.

Det er også påvist smitte hos elever på videregående. Russen har avlyst alt av arrangement, bekrefter kommuneoverlege Tor Halvor Bjørnstad-Tuveng.

- Vi har en tett dialog med russepresidenten, og de følger de retningslinjer og anbefalinger vi har gitt, sier han.

Kan være britisk mutasjon

Smitten som er påvist i kommunen kan være en britisk mutasjon av Covid19-viruset.

- En av testene vi har tatt viser at det er en britisk mutasjon, men dette kan vi ikke slå fast som helt sikkert ennå, sier Bjørnstad-Tuveng.

Viruset skal ha kommet til kommunen via tilreisende, men om disse var på Tynset i forbindelse med et arrangement er ennå ikke kjent. I løpet av det siste døgnet har antall i smitte- og ventekarantene økt betraktelig. Totalt er om lag 1.400 personer i karantene i Tynset kommune.

Unngå reiser til Tynset

Det er foreløpig ukjent hvordan smittesituasjonen påvirker nabokommunene, men ordfører på Røros, Isak Veierud Busch, bekrefter at 40 - 50 personersom tilknytta voksenopplæringa er satt i karantene. Han kan ikke utelukke at det også er personer i Røros som er smitta, og teststasjonen har vært åpen mellom klokka 13 - 15 på Kristi himmelfartsdag.

Kommunens kriseledelse anbefaler folk å holde seg mest mulig hjemme og unngå reiser mellom kommunene. Anbefalingene varer i første omgang til og med 16. mai.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...