ANNONSE
Annonse
Nea Radio

Har sporet smitten til tilreisende

Kan være en britisk mutasjon som sprer seg på Tynset

Viruset som sprer seg i Tynset kommune kan være en britisk mutasjon av Covid19. Om lag 1.400 av innbyggerne er satt i smitte- eller ventekarantene. Foto: Mufid Majnun/Unsplash

På pressekonferansen med kommuneoverlegen og ordføreren i Tynset kommune, ble det kjent at det nå er påvist smitte hos 25 personer. En test viser at det kan værer en britisk mutasjon av Covid19-viruset som har spredt seg blant befolkningen.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

ANNONSE
Annonse

På en pressekonferanse torsdag ettermiddag bekrefter ordfører i Tynset kommune, Merete Myhre Moen, at 25 personer nå er smitta av korona i kommunen. Som en følge av dette er alle arrangementer og aktiviteter knytta til 17. mai avlyst.

Russen avlyser arrangement

- Vi har bestemt oss for å avlyse alt av planlagt program. Folk kan fortsatt synge nasjonalsangen, heise flagget og pynte seg, men bør feire hjemme og ikke samles til sosiale sammenkomster, sier hun.

Det er også påvist smitte hos elever på videregående. Russen har avlyst alt av arrangement, bekrefter kommuneoverlege Tor Halvor Bjørnstad-Tuveng.

- Vi har en tett dialog med russepresidenten, og de følger de retningslinjer og anbefalinger vi har gitt, sier han.

Kan være britisk mutasjon

Smitten som er påvist i kommunen kan være en britisk mutasjon av Covid19-viruset.

- En av testene vi har tatt viser at det er en britisk mutasjon, men dette kan vi ikke slå fast som helt sikkert ennå, sier Bjørnstad-Tuveng.

Viruset skal ha kommet til kommunen via tilreisende, men om disse var på Tynset i forbindelse med et arrangement er ennå ikke kjent. I løpet av det siste døgnet har antall i smitte- og ventekarantene økt betraktelig. Totalt er om lag 1.400 personer i karantene i Tynset kommune.

Unngå reiser til Tynset

Det er foreløpig ukjent hvordan smittesituasjonen påvirker nabokommunene, men ordfører på Røros, Isak Veierud Busch, bekrefter at 40 - 50 personersom tilknytta voksenopplæringa er satt i karantene. Han kan ikke utelukke at det også er personer i Røros som er smitta, og teststasjonen har vært åpen mellom klokka 13 - 15 på Kristi himmelfartsdag.

Kommunens kriseledelse anbefaler folk å holde seg mest mulig hjemme og unngå reiser mellom kommunene. Anbefalingene varer i første omgang til og med 16. mai.

ANNONSE